Anlık Bildirim

iPhone SE'nin pili kullanım sürelerinde iPhone 6S ve Galaxy S7'den üstün

WSJ tarafından gerçekleştirilen stres testi, iPhone SE'nin pil ömrü konusunda daha büyük bataryaya sahip iPhone 6S ve Samsung Galaxy S7'den üstün olduğunu gösteriyor.
Wall Street Journal tarafından yapılan son pil testleri, yeni iPhone SE'nin daha küçük bir bataryaya sahip olsa bile, iPhone 6S ve Galaxy S7'ye kıyasla daha iyi bir pil ömrü sunduğunu gösteriyor. Her şeyden önce bu testlerin pil ömrünü belirlemek için kullanılan prosedürlere bağlı olarak değişebileceğini belirtelim. Akıllı telefonların WSJ editörü Geoffrey Fowler tarafından aynı parlaklık seviyesinde gerçekleştirilen bir stres testine tabi tutulduğu belirtiliyor.
Fowler, iPhone SE'nin iPhone 6S ve aynı testteki 5S modelinden iki saat, Galaxy S7'den ise yaklaşık üç saat daha uzun olmak üzere 10 saatlik bir kullanım süresi sunduğunu söylüyor. Zaten Apple tarafından iPhone SE için listelenen kullanım süreleri de cihazın daha büyük bir pile sahip olan iPhone 6S'ten daha iyi bir pil ömrü sunduğunu gösteriyordu. Test sonucunun büyük bir kısmı tahmin edebileceğiniz gibi diğer modellere kıyasla daha küçük olan 4 inçlik ekranla ilgili. Bu pil testi de akıllı telefonlardaki pil tüketiminin ana suçlusunun cihazlardaki ekran tipinin olduğunu gösteriyor.
Sonuçların çoğu da iPhone SE'ye güç veren enerji tasarruflu A9 çiple ilgili. Bu duruma iPhone SE ve iPhone 5S arasındaki pil ömrü karşılaştırması iyi bir örnek olarak gösterilebilir. Her iki cihaz da aynı boyutta ekrana sahip ancak A9 çipin 5S'teki A7'den daha fazla enerji verimliliği sunması, SE'nin iki saat daha uzun bir pil ömrüne ulaşabilmesine katkıda bulunuyor. Elbette SE, 5S modelinden (1560 mAh) daha büyük bir pile sahip ancak arada ekstra pil ömrünü tam iki saat uzatacak bir fark yok. iPhone 5S'te de A9 çip kullanılsaydı pil ömrü kesinlikle iPhone SE ile eşdeğer olabilirdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13450 kez okundu.
38 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6s, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim