Anlık Bildirim

İddia : HTC M8 Prime iptal, HTC Nexus 8 yıl sonuna doğru gelecek

İddia : HTC M8 Prime iptal, HTC Nexus 8 yıl sonuna doğru gelecek

Yılın ilk yarısı için One M8, E8 ve One mini 2 modellerini lanse eden HTC'nin yılın ikinci yarısı için planladığı akıllı telefonlar ve özellikle Nexus tarafındaki muhtemel katkısı merakla bekleniyor.

Bugüne kadar gündeme gelen iddialar 2K ekranlı HTC M8 Prime, HTC M8 Plus/Advance ve Nexus 8 tablet modeliydi. Hatta M8 Prime modelinin 3 boyutlu bir görseli ve benchmark skorları da ortaya çıkmıştı.

Ancak ortaya çıkan yeni bilgilerde HTC'nin M8 Prime modelinin üretiminden vazgeçtiği ve yol haritasından çıkardığı ifade edildi. Bunun arkasında yatan en büyük nedenin ise yılın ikinci yarısı için tek bir amiral gemi modeli ile yola devam edilmek istenmesi olduğu düşünülüyor. 

Zira HTC M8 Plus modelinde 5.2 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlük, Snapdragon 805 yongaseti ve alüminyum kasa olabileceği bir süredir konuşuluyor. M8 Advance ise bu modelin plastik kasalı versiyonu olarak öne çıkacak. M8 Prime da katılınca aynı donanıma sahip 3 farklı akıllı telefonun piyasada olması gibi bir durum yaşanabilir. Bu durumda HTC One Max modelinin bu yıl ki varisinin M8 Plus / Advance modellerinin olacağı tahmin ediliyor. 

Gündemdeki diğer bir konu ise HTC ve Google ortaklığının bu yıl Nexus 8 tablet üzerinde kendisini göstereceği yönünde. HTC uzun süredir Nexus programının dışında kaldı ve yıllar sonra 8 inçlik bir tablet ile programa geri dönecek. 

64-bitlik bir işlemcinin kullanılacağına dair söylentiler olan Nexus 8 modelinin 64-bit destekli Android sürümü ile tanıtılacağı ve bunun da yakın zamanda olmayacağı bildiriliyor. Nexus 8'in muhtemele tanıtım tarihi ise Ekim ayına kadar sarkabilecek. 

Bunlar şimdilik dedikodu mahiyetinde bilgiler. Ancak bu hafta başlayacak Google I/O 2014 konferansında 64-bitlik Android sürümü ile ilgili bazı bilgilerin gün ışığına çıkması ve ilişkili iddiaların da bu açıdan biraz daha netlik kazanması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
768 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim