Anlık Bildirim

İlk 64-bit destekli Android cihazlar yıl sonuna yetişebilir

İlk 64-bit destekli Android cihazlar yıl sonuna yetişebilir

Apple'ın geçen yıl ilk 64-bit mobil işlemcisi A7'yi ve ilk 64-bit destekli akıllı telefon iPhone 5S'i lanse etmesinin ardından teknoloji dünyasında bir hareketlilik yaşanmıştı. Bu yılın ilk aylarında Android tarafında 64-bitlik akıllı telefonların ve yongasetlerinin piyasaya sürülmesi beklenirken, ne yazık ki bu gerçekleşmedi.

Sadece Qualcomm'un Snapdragon ailesinde 4xx, 6xx ve 8xx serilerine 64-bitlik yongasetlerini eklemesinin ve MediaTek'in MT6752, NVIDIA'nın Tegra K1 Denver yongasetini duyurmasının haricinde bu yıl 64-bit konusunda herhangi bir gelişme yaşanmadı. 

Pazar uzmanları 64-bitlik Android cihazları için henüz çok erken olduğunu belirtse de ARM hareketli bir yıl geçireceğimiz düşüncesinde. ARM başkan yardımcılarından Tom Lantzsch, 64-bit ile ilgili üreticilerin çalışmalarının hızlandığını ve yıl sonunda ilk örneklerin piyasada olacağını belirtiyor.

Daha iyi batarya ömrü sunan, daha hızlı tepki veren ve daha iyi özelliklere sahip olan 64-bit mimarisi, uyumlu Android sürümünün yayımlanması ile ilk cihazlarda kendisine yer bulacak ve ilk etapta en çok ihtiyaç duyulan uygulamalar 64-bit'e uyarlanacak. Sonrasında ise tüm uygulamalar onları takip edecek ve devrim tamamlanmış olacak. 

Hali hazırda 64-bit kullanan mobil cihazlar sadece iOS ekosisteminde yer alıyor. Android tarafında ise halen uyumlu bir Android sürümü yayınlanmış değil. Bu da üreticilerin 64-bit trendinden uzak durmasına yol açıyor. 

Intel'in KitKat için çekirdek seviyede 64-bit çalışmaları olsa da bu sadece Intel işlemcisi akıllı telefon ve tabletler için olacak ve yıl sonuna doğru kullanıma sunulacak. Google'ın ise en erken Temmuz ayındaki Android 4.5 sürümünde 64-bit desteğine yer vermesi bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2184 kez okundu.
34 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
arm, snapdragon 808
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim