Anlık Bildirim

İlk Jolla akıllı telefonu The First One resmen duyuruldu

İlk Jolla akıllı telefonu The First One resmen duyuruldu

Nokia'dan ayrılan bir grup mühendisin kurduğu Jolla firması MeeGo projesinden arta kalanlarla Sailfish adlı bir işletim sistemi geliştirmiş ve ilk akıllı telefonu üzerinde de çalışmaya başlamıştı. Firma dün bir lansman ile akıllı telefonunu resmi olarak duyurdu.

Finlandiyalı Jolla'nın ilk akıllı telefonu The First One ismini taşıyor. Ancak ilk olmasının haricinde bir amiral gemi donanımına sahip değil. Daha çok orta seviyeye hitap eden bir pilot model görüntüsü arz ediyor. 

Modelde 4.5 inçlik 960x540 piksel çözünürlükte bir ekran, 1.4GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli bir Qualcomm işlemci ve 1GB RAM yer alıyor. 16GB depolama kapasitesi, microSD yuvası, 8MP çözünürlükte arka kamera, 1.3MP çöünürlükte ön kamera, Bluetooth 4.0, WiFi, 4G şeklinde diğer özellikleri mevcut.

Modelin üzerinde gelen Sailfish işletim sistemi ile ilgili bilinenler şimdilik fazla değil. Ancak platform Android uygulamalarını bir emülatör yoluyla çalıştırabiliyor ve bu bakımdan uygulama eksikliği gibi bir durum sözkonusu olmayacak. Sailfish platformuna geliştirici katkısının artırılması için de çalışmalar sürüyor. Cihazın arka kapağı değiştirilebiliyor ve cihaz sanki iki farklı parçaya sahipmiş hissi veriyor. 

The First One akıllı telefonu 400 Avro fiyat etiketi ile satışa sunuldu ve firma 130 ülkeden ön sipariş aldığını belirtiyor. Nokia'nın satılmasıyla önemli bir silahını kaybeden Finlandiya'nın Jolla gibi akıllı telefon üreticilerine destek vermesi bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1958 kez okundu.
40 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
jolla
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim