Anlık Bildirim

İlk Ubuntu cihazlarında uygulama mağazası olmayacak

İlk Ubuntu cihazlarında uygulama mağazası olmayacak

Canonical vakfının akıllı telefonlara yönelik olarak tanıttığı Linux tabanlı işletim sistemi Ubuntu Phone, en erken gelecek yıl cihazlarda boy gösterecekken, vakfın yol haritası da netleşmeye başladı.

Vakıf bir süre önce YouTube, Facebook, Twitter, mail, alarm, saat, takvim gibi 12 çekirdek uygulamayı topluluk ile birlikte geliştireceğini açıklamıştı. İlk Ubuntu cihazlarında bu uygulamalar ön yüklü olarak gelecek.

Vakfın ürün yöneticisi Richard Collins, Engadget'e verdiği demeçte ilk Ubuntu cihazlarının bir uygulama mağazasına sahip olmayacağını açıkladı. İlk cihazlar temel kullanıcıları hedefleyecek ve sadece ön yüklü gelen uygulamalarla çalışacak. Collins bu yaklaşımın vakıf açısından çok önemli olduğunu ve ürün stratejisi olarak belirlendiğini ifade etti.

Ayrıca mobil işletim sistemi 6 ayda bir güncelleme alacak ve Android gibi bir bölünmeye izin verilmeyecek.

Uygulama mağazasının olmaması ilk bakışta bir dezavantaj olarak görülebilir. Ancak Ubuntu işletim sisteminde, Windows işletim sisteminde ön yüklü olarak gelmeyip harici kaynaklardan edindiğimiz pek çok yazılım hazır halde sunuluyor. Bu bakımdan Ubuntu Phone, masaüstü versiyonun yazılımlarını port ederek kullanıma hazır hale getirebilir. Collins'in belirttiği gibi bir uygulama mağazasına ihtiyaç duymadan kullanıcılar ön yüklü uygulamalardan istifade edebilir. Burada çekirdek Ubuntu masaüstü kullanıcılarının hedeflendiği anlaşılıyor.

Collins gelecek için oldukça umutlu konuşurken, 2016 yılında yüzde 6-7 pazar payı elde edebileceklerine inanıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1162 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim