Anlık Bildirim

İlk testlerde Galaxy Note 5 pil ömrü Galaxy Note 4'ü geride bırakıyor

Geçen yıl ki amiral gemi modeline göre işlemci, RAM, bellek teknolojileri gibi bazı noktalarda önemli gelişmeler sunan Galaxy Note 5, bununla birlikte 3000mAh gücündeki çıkarılamayan bataryası nedeniyle epey eleştirilmişti. Ancak ilk testler ümit vaad ediyor. 

Gerçek hayat kullanımındaki enerji tüketimini simüle eden bir test sürecinden geçen Galaxy Note 5, 9 saat 11 dakika kullanım süresi ile 8 saat 43 dakika kullanım süresi sunan Galaxy Note 4'ü geride bırakıyor. 

Testlerde Motorola Droid Turbo 10 saat 42 dakika ile birinci. Sony Xperia Z3 ise 9 saat 29 dakika ile ikinci. Üçüncülük kürsüsünde ise Galaxy S6 Edge+ yer alıyor. Aynı bataryaya sahip telefon Galaxy Note 5'i 18 dakika farkla geride bırakan model ile birlikte yukarıda saydığımız 5 model en iyi pil ömrü kategorisinde yer alıyor. 

Galaxy S6 modelinin 7 saat 14 dakika ile iyi pil ömrü kategorisine girebildiği listede Galaxy Note 3 modelinde de 6 saat 8 dakika pil ömrü elde edilmiş. iPhone 6 Plus modeli ise 6 saat 32 dakika pil ömrüne ulaşmış. 

Galaxy Note 5 yine hızlı şarj özelliği ile 81 dakikada tam dolum gerçekleştiriyor. Ancak 78 dakika ile Galaxy S6 modelinin gerisinde kalıyor. Tabi Galaxy S6 modelinin daha küçük bataryasını gözardı etmemek gerek. Ancak yine de aradaki farkın çok küçük olması dikkat çekiyor. 

Samsung özellikle yongasetinin fabrikasyon süreci, depolama belleğinin ve RAM belleğin enerji tüketimi sayesinde bataryanın gücünü düşürse de yine tatmin edici kullanım sürelerine erişebiliyor. Ancak çıkarılamayan kapak nedeniyle kullanıcıların yedek batarya taşıması imkansız hale geliyor ve cihazını yoğun kullananlar taşınabilir şarj istasyonlarına yöneliyor. Yine de ilerleyen dönemlerde yapılan testlerle batarya kullanımı daha iyi anlaşılacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15236 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung galaxy s6 edge plus, Samsung ve samsung galaxy note 5
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim