Anlık Bildirim

İnternetin en tehlikeli isimleri Justin Bieber ve Amy Schumer

İnternet güvenliği konusunda yapılan son araştırmaya göre sanal dünyada hakkında en çok virüs ve zararlı yazılım bulunan ünlülerin Justin Bieber ve Amy Schumer olduğu açıklandı.
Intel Security tarafından müzik, sinema, spor ve sanat dünyasının ünlü isimlerine yönelik gerçekleştirilen araştırmaya göre internetin en tehlikeli isimleri belli oldu.
Buna göre Amerikalı komedyen Amy Schumer hakkında yapılana aramaların yüzde 16'lık bölümü virüslü ve kişisel veri güvenliğini tehlikeye atacak bağlantılardan oluşuyor. Schumer’i dünyaca ünlü sanatçı Justin Bibeber takip ediyor. Bieber hakkındaki arama sorgularının yüzde 15'lik bölümü zararlı yazılımlardan oluşuyor. Hacker’ların ve dolandırıcıların hedefindeki diğer ünlü isimlerin başında ise James Corden, Will Smith, Rihanna ve Miley Cyrus geliyor.
Özellikle genç internet kullanıcılarının takip ettikleri ünlü isimler hakkındaki son gelişmeleri, fotoğrafları ve videoları anında görmek istediklerini belirten Intel Security, ilgili sanatçılara dair ücretsiz şekilde sunulan telefon melodisi, duvar kağıdı ve benzeri içeriklerde fazlasıyla virüs bulunduğunu dile getiriyor.
İnternetin en tehlikeli isimleri Justin Bieber ve Amy Schumer
 

Torrent sitelerinden virüs bulaşma ihtimali yüksek 

Twitter ve Facebook gibi platformlar güvenli olmayan, riskli görülen bağlantıların paylaşılmasına çok fazla izin vermedikleri için kullanıcıların bu tür sitelerden zarar görmeleri ise kısmen daha az. Diğer taraftan torrent sitelerinde muazzam şekilde zararlı içeriklerin yer aldığına dikkat çeken uzmanlar, "Amy Schumer torrent" şeklinde bir aramayla virüslü bağlantıya tıklama olasılığının yüzde 33 düzeyinde olduğunu belirtiyorlar
Intel Security’den Gary Davis, gençlerin sanatçılar hakkındaki gelişmelerden sürekli haberdar olmak istediklerini ve bu amaç uğruna zararlı yazılımlarla daha kolay bağlantı kurabildiklerini ifade ediyor. Davis, bilgi için mutlaka güvenilir sitelere başvurulması gerektiğini ve kapsamlı güvenlik yazılımları kullanılmasını tavsiye ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim