Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Zopo ZP999 inceleme videosu "MT6595, 5,5" Full HD ekran ve fazlası"

 
Teknik Özellikler: 
MTK 6595M 8 Çekirdekli İşlemci
PowerVR G6200 GPU
32GB Dahili depolama + MicroSD Kart desteği / 3GB Sistem Belleği 
5,5" 1920x1080 Full HD IPS Ekran
14MP F2.0 Arka, 5MP ön kamera
Full HD 60FPS video kayıt özelliği
Android 4.4.2 işletim sistemi 
Wi-Fi / NFC / Bluetooth / OTG / Kablosuz görüntü aktarımı
2700mAh batarya 
Merhaba ben Mesut Çevik bu videomuzda Zopo’nun ZP999 model isimli cep telefonunu inceliyeceğiz.

ZP998’in Mediatek'in yeni octa core işlemcisi MT6595 ile güçlendirilmiş versiyonu olan ZP999, aynı zamanda 4G ağlarda da çalışabiliyor.

Telefon bir önceki model ZP998 ile aynı kasayı taşıyor. 5,5” büyüklüğünde Full HD IPS ekran aynı zamanda fabrika çıkışında yerleştirilmiş bir film ile de korunmakta. Ekran altında konumlandırılan kapasitif butonlar ise kullanıcıların her telefonda görmek istediği bir ayrıntı.
5MP ön yüz kamerası yanında yer alan bildirim ledi ışığı biraz cılız yansa da kapasitif butonların aydınlatması iyi düzeyde.
3,5mm stereo ses çıkışı üste konumlandırılmış, ses butonları sol köşede yer alırken, altta micro USB portunu görüyoruz. Arka plastik kapak dokulu bir yüzeye sahip. Bu elden kaymayı zorlaştırırken görünümü kuvvetlendirmiş.
14MP kamera, led flaş ile desteklenmiş. altta yer alan geniş hoparlör boşluğu stereo hoparlör beklentisi yaratıyor olsa da aslen telefonda mono hoparlöre yer verilmiş. Hoparlörün ses çıkış kalitesi ve gücü ortalama düzeyde.
2700mAh bataryasını değiştirebildiğimiz telefonda çift sim kart kullanabiliyoruz, MicroSD kart yuvası ile depolama alanı arttırılabiliyor ve isteğe göre 32GB dahili depolama alanı yerine bütün uygulamaların SD karta kurulmasını da sağlayabiliyorsunuz.
Depolama alanı yönetimi konusunda Android kullanıcıların istediği her şeyin bir arada sunulduğu söylenebilir.

5,5” ekranlı telefonların genelinde olduğu gibi ZP999’u da genelde çift elle kullanıyorsunuz, telefonun elde tutuş hissi iyi, herhangi bir parçası oynayarak istenmeyen seslere neden olmuyor. Gorilla glass cama sahip ekranın fabrikada ek koruyucu filmle kaplanmış şekilde kullanıcıya sunuluyor olması her telefonda görmek istediğimiz bir ayrıntı.
ZP999’u güç butonuna basarak uyandırabileceğiniz gibi ekrana çift tıklayarak da açıp kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Ekran kapalıyken yapılabilecek ekstra hareketlerle kamera ve benzeri uygulamaların çalıştırılabilmeleri de mümkün.

Kullanılan özel arayüz standart android arayüzüne oldukça fazla benziyor. Fontlar dışında bir şeyi değiştiremiyoruz. Arayüzdeki özelleştirmelerin sınırlandırılması performansı arttırmış.
telefonun ayarlar menüsüne girdiğimizda bir çok özel seçeneğin yer aldığını görüyoruz. Miravision ile ekrandaki renk ve kontrast oranlarını el ile ayarlamak ya da önceden belirli profiller arasında değiştirmek mümkün. Dinamik kontrast özelliğini aktif ettiğinizde de ekran görüntülenen resme göre ekran kontrast değerlerini kendi ayarlıyor.

Clear motion ise daha akıcı geçişler için yardımcı olan bir teknoloji en azından ZP999’da kapatıldığında fark hemen gözlemlenebiliyor. Ses çıkışları içinse hoparlör ve kulaklık çıkışlarında önceden belirlenen ekolayzır ayarları arasında geçiş yapılabiliyor. Surround ses efekti de yine isteğe göre açılıp kapatılabilir yapılmış.
Cihazın genel ses çıkış kalitesi ise ortalama düzeyde. BesSurround seçeneği ses kalitesinde olumlu etki yaparken BesAudEnh seçeneğinin bir işe yaradığını söyleyemem. Telefonda FM radyoya yer verilmiş olması da bir çok müzik severin hoşuna gidecektir diye tahmin ediyorum.
El feneri, hesap makinesi, hatırlatıcı, görev yöneticisi gibi telefon içine yüklü olarak gelen yazılımlardan en işe yarar bulduğumuz araç video editörü oldu. Kullanması kolay ve sunulan seçenekler yeterli.

Telefonun galeri uygulaması hareketli içerik gösterim özelliğine sahip, video klip içerikleri ön izleme yapılabiliyor.

5,5” IPS ekran video izlemek için oldukça iyi bir ortam sunuyor. Renkler canlı ve parlak, gün ışığında dahi görülebilirlik konusunda sorun çıkartmıyor. Hoparlör ses çıkış gücü de yeterli düzeyde.
Arka tarafta 14MP, ön tarafta ise 5MP kameraya yer verilen telefonda basit bir kamera arayüzü var. Seçenekler arasında hızlıca geçiş yapılabiliyor. Full HD 60FPS video yakalama yeteneği bulunan kameranın video kalite ayarları ise anlaşılması zor bir yapıda, orta düşük gibi tanımlamalar yerine çözünürlüğü yazsalar daha iyi olurdu.
Fotoğraf çekim kalitesi ortalamanın üzerinde yer alan kamera özellikle obje takibi ile özelliğinin çalışma kalitesi beni şaşırttı. Video çekerken odağın kaymamasını sağladığı için kullanıcının işini kolaylaştırıyor.

Video kalitesi ise beklentileri karşılayacak düzeyde. Örnekleri galeri kısmından bakabilirsiniz.

6595’in daha düşük saat ve GPU hızlarına sahip olan 6595M versiyonunu taşıyan ve 3GB belleğe sahip olan telefon iyi bir oyun performansı sunuyor. Mediatek 6595'de 1.7GHz hızda çalışan Cortex a7 işlemci gurubuna 2.2GHz hızda çalışan Cortex A17 gurubu ve 600MHz GPU eşlik ederken, 6595M'de 1.7GHz Cortex a7 gurubu yanında 2GHz hızda çalışan Cortex a17 gurubu ve 450MHz GPU yer alıyor.
Fakat işlemcinin performansı hala oldukça yüksek ve modern oyunları herhangi bir sıkıntı yaşamadan oynayabiliyorsunuz. Uzun oyun deneyimleri sonunda ahize kısmı biraz ısınıyor fakat bu ısı rahatsız edici seviyelere ulaşmıyor. Telefon kasasının kalın ve büyük oluşu işlemciye gerekli termal alanı sunmuş gibi görünüyor.

Sentetik test sonuçlarını da kendi telefonunuzla karşılaştırarak çipsetin performansı konusunda bir öngörü sahibi olabilirsiniz. Buraya tıklayarak; Erdi Özüağ'ın yapmış olduğu MT6595 detaylı video incelemesini izleyerek işlemci hakkında detaylı bilgi de alabilirsiniz.
Pil konusuna gelirsek ZP998’e nazaran daha iyi bir performans sergileyen ZP999, bir günü rahat bir şekilde çıkartıyor. Büyük ekranı nedeniyle sosyal medya, mesajlaşma, çoklu ortam ve internet ağırlıklı kullanılmak istenecek telefon bu konuda kullanıcısını üzmeyecektir.

GPS bağlantı performansını merak edeler içinse kullandığımız süre boyunca bağlantı hızı ve performansı konusunda bir sıkıntı yaşamadığımızı söyleyebiliriz.

ZP999, kasa kalitesi, performansı ve pil ömrü ile dengeli bir telefon. Yakında ülkemiz pazarından da alınabilecek olan modelin fiyat/performans odaklı telefonlar içinde kullanıcının haklı olarak ilgisini en çok çekenlerden biri olacağını söylemek zor değil. Hatta 5,5” ekranlı telefon modelleri arasında ilk tercih edilen model olacaktır.

Çerçeveleri biraz daha ince olsaydı dört dörtlük olurdu diyebiliriz fakat satış fiyatı düşünüldüğünde tasarımın dengesi iyi kurulmuş.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim