Anlık Bildirim

ABD’de güvenlik tehdidi oluşturan telekomünikasyon ekipmanı kullanımı yasaklandı

ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanan acil durum emri ile ABD'ye ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden telekomünikasyon ekipmanı kullanımı yasaklandı. Hedefin Huawei olduğu tahmin ediliyor.
ABD telekomünikasyon yasağı Tam Boyutta Gör
ABD’nin özellikle Çinli üreticilerin sağladığı telekomünikasyon ekipmanlarına karşı tavrı uzun zamandır biliniyor. Bugün ise ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanan ulusal acil durum emri ile ABD'ye ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden telekomünikasyon ekipmanı kullanımı yasaklandı.

Hedef Huawei

Telekomünikasyon ekipmanı konusunda ilk akla gelen firma Çinli Huawei oluyor. Daha öncesinde güvenlik endişeleri sebebiyle Huawei’ye karşı birçok yaptırım duyumları bulunuyordu. Yine ABD’nin teknolojik altyapısının ve ağ güvenliğinin korunması amacı güdülerek ulusal acil durum emri çıkarıldı. Kısacası Huawei’nin önü kesilmek isteniyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre bu karar, bilgi ve iletişim teknolojilerinde güvenlik açıklarına sebep olan yabancılardan Amerika'yı korumayı sağlayacak. Açıklamada tabii ki herhangi bir ülke veya firma ismi geçmiyor. Ancak daha önce belirttiğimiz gibi hedefin Huawei olduğunu tahmin etmek yanlış olmayacaktır.

Kısacası ABD ve Çin arasındaki gerilim Huawei'nin işlerini iyice zora sokmuş oldu. Özellikle 5G dönüşümü kapıdayken telekomünikasyon ekipmanı satışları önemli bir mesele. Farklı ülkelerden de Huawei ekipmanlara gelen yasaklama haberleri hatırlanınca firma için işlerin yolunda gitmediği ortada. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8244 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
telefon, huawei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim