Anlık Bildirim

ABD’de 5G testleri sürüyor. Hedef 4G’nin 30 katına çıkmak

ABD’de 5G testlerine AT&T de katıldı. Verizon ile birlikte AT&T de laboratuvar ortamından çıkıp gerçek saha testlerine geçiyor. Hedef 5G ile 30-50 kat hızlara ulaşmak.
Geçtiğimiz yıl Verizon’un canlı şebekelerde başladığı 5G testlerine şimdi de AT&T katılmaya hazırlanıyor. Şirketin açıkladığı rakamlar Verizon’a kıyasla daha makul seviyelerde. AT&T bugünkü anlamda ABD’de sunulan ortalama 4G LTE hızlarından 30 ila 5- kat daha yüksek rakamlar görmek hedefinde. Elbette ki bu ifade iyimser bir bakışla alt yapının olgunluk dönemi için kullanılabilir olacaktır.

Intel ve Ericsson ile 5G konusunda işbirliğine giden AT&T, 2016 yılı sonuna kadar testleri tamamlamış olmayı hedefliyor. Gecikme süresini 1-5 milisaniyeye kadar düşürme hedefinde olan şirket, 2020 yılına kadar kullanıcılarına yaygın bir şekilde 5G hizmeti veriyor olma beklentisinde.

Dijital dünyada geniş bant ihtiyacı her geçen gün hızla artıyor. Bunun yanı sıra 5G’nin güvenlik ölçeğinde de kazanımlar sağlamasına ilişkin çalışmaların olduğunu biliyoruz. Tabi 5G şebekelerinde kullanılacak cihazların bu yapıya entegre olması da bir diğer konu. Qualcomm ve Intel bu konuda bir dizi çalışmalar zaten yürütüyor. Bu arada Güney Kore 2018 Kış Olimpiyatları'nda 5G alt yapısında hizmet verir hale gelmeyi hedefliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4333 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
5g, at&t ve
2 etiket daha verizon Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim