Anlık Bildirim

Akıllı telefonlarda sinematik deneyim sunan HDR teknolojisi

Akıllı telefonlarımız gün geçtikçe daha iyi video ve fotoğraf çekiyor. Daha iyisi için çalışmaya devam teknoloji firmaları, yakın zamanda HDR temelli sinematik görüntü kalitesini ceplerimize getiriyor
Günümüzde akıllı telefonlar oldukça iyi fotoğraf ile video kalitesi ortaya koyabiliyor ve bu altyapı sayesinde baştan sona akıllı telefonlar ile çekilmiş birçok film bulunuyor. InVisage'in özel HDR sensör teknolojisi ise mobil cihazlarda daha sinematik çekimlerin önünü açıyor.
Üzerinde yaklaşık beş yıldır çalışılan HDR (Yüksek Dinamik Aralık hakkında detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz) sensör teknolojisi, InVisage tarafından "QuantumFilm" olarak adlandırılıyor. QuantumFilm, silikon tabanlı standart CMOS sensörlerden farklı olarak ışığa hassas nano kaplama kullanıyor ve böylelikle her pikselin ışık ile elektron duyarlılığı ciddi seviyede arttırılabiliyor. Bu hassasiyet artışı hem gölge hem de aydınlık alanlardan daha fazla veri alınması anlamına geliyor.
Her pikseli hızlı olarak açıp kapatabildiği için rolling shutter (Kamera hareketine bağlı olarak görüntünün yamulması) sorunu yaşatmayan QuantumFilm sensör teknolojisi, yüksek ışık hassasiyeti ile bu hızı birleştirerek akıllı telefonlarla sinematik görünen videolar ya da filmler çekilmesine aracılık ediyor.
Sensörün gösterdiği performansı tanıtmak adına aşağıda yer alan PRIX isimli yeni bir kısa film yayınlayan InVisage, oldukça ufak boyutlu bir sensörle dahi zorlu ışık koşullarında ve hareketli sahnelerde yüksek performans elde edilebileceğini gözler önüne seriyor. Şimdilik nihai sürüme ulaşmadığı için çok keskin sonuçlar sağlayamayan QuantumFilm, yine de gelecek için önemli bir adım oluşturuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim