Anlık Bildirim

Araştırma: iPhone kullanıcılarının aylık iletişim giderleri daha fazla

Consumer Intelligence Research Partners'ın yaptığı son çalışmayla birlikte akıllı telefon kullanıcılarının davranışlarıyla ilgili yapılan araştırmalara bir yenisi daha ekledi.

Ekim ve aralık ayları arasındaki dönemin mercek altına alındığı çalışmanın dikkat çekici iki noktası bulunuyor. Bunlardan sırasıyla akııllı telefon kullanıcıların, mobil iletişim için ödedikleri aylık tutar ve bir önceki akıllı telefon işletim sistemleri.

Araştırma: iPhone kullanıcılarının aylık iletişim giderleri daha fazla

Araştırmaya göre mobil iletişim için iOS kullanıcılarının %10'u 200 dolardan fazla olmak üzere, %59'u 100 dolardan daha yüksek fatura ödemesi gerçekleştirirken Android kullanıcılarında bu değer %53. Diğer taraftan Android kullanıcıları 25-50 dolar arasındaki fatura ödemelerinde, iPhone kullanıcılarına kıyasla öne çıkıyor.

Araştırmayı gerçekleştiren CIRP'den Josh Levitz, iPhone tarafındaki bu yüklü fatura ödemenin kullanıcı davranışından daha çok operatör tarafından yapılan sözleşmeli anlaşmaların sebep olduğunu düşündüklerini ifade ederken, Android tarafında ise özellikle kullanıcıların ön ödemeli (kontörlü) ve sözleşmesiz faturaları tercih etmesinden dolayı daha düşük aylık iletişim giderleri olduğuna dikkat çekiyor.

Araştırma: iPhone kullanıcılarının aylık iletişim giderleri daha fazla

Araştırmanın bir diğer sonucu ise mobil işletim sistemlerinin, kendi sadık müşteri kitlesini ne derecede kurabildiğine ışık tutuyor. Araştırma sonucuna göre Android'in kullanıcılarının %64'ünün bir önceki telefonu yine Android bazlıyken; ekosistemden ayrılmama oranı iPhone kullanıcılarında ise %88 seviyesinde. Diğer taraftan Blackberry 10 ile eski günleri dönmek için gün sayan Blackberry dünyasından ayrılan kullanıcıların daha çok iPhone'a yöneldiği gözlerden kaçmıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1261 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim