Anlık Bildirim

Gorilla Glass 4 daha dayanıklı, daha sağlam

Gorilla Glass 4 daha dayanıklı, daha sağlam

Tüketicilerin mobil cihazlardan sağlamlık ve dayanıklılık konusunda beklentileri artarken, sektör devlerinin bu konudaki çalışmaları da yoğunlaşıyor. Kyocera Brigadier ve Ascend P7 gibi modellerin safir cam panele yönelmesi ve sektörde bu trende ilginin artması Gorilla firmasının da hamle yapmasına neden oldu. Firma Gorilla Glass dayanıklı cam panelinin dördüncü neslini duyurdu.

Belli oranda çizilmelere ve düşmelere karşı dayanıklılık sunan Gorilla Glass, bugüne kadar 3 milyar cihazda kendisine yer bulmuştu. Gorilla Glass 4 dayanıklılık konusunda standartları yukarı çekerken, daha ince bir yapıya kavuşuyor. 

Gorilla Glass 4 rakiplerine oranla 2 kata kadar dayanıklılık sunuyor. Düşme konusunda kendisini oldukça geliştiren Gorilla Glass 4, 1 metreden yüzüstü düşmelerin yüzde 80'inden hasarsız olarak çıkmayı başarmış. Firmanın araştırmacıları paneli geliştirebilmek adına yüzlerce farklı senaryolarda düşme testleri gerçekleştirmiş. 

Gorilla Glass 4 önceki nesle göre 0.3mm daha incelerek 0.4mm seviyesine kadar inmiş. Bu sayede üreticiler cihazların inceliklerinden taviz vermeden sağlamlığını artırabilecek. Gorilla Glass 4 test sürecine başlamış durumda ve gelecek yıl itibariyle ilk örneklerin piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.  


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4899 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gorilla glass 4, gorilla glass
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim