Anlık Bildirim

LG kendi mobil işlemcilerini yakında hacimli üretime sokacak

LG kendi mobil işlemcilerini yakında hacimli üretime sokacak

Geçen yıldan bu yana LG'nin Odin adını verdiği kendi işlemcilerini tasarlayacağı ve amiral gemi modellerinde kullanacağı sık sık dile getirilmekteydi. İddialar ilk kez LG kanadında resmi olarak karşılık buldu.

Korea Herald gazetesine konuşan bir LG yetkilisi kendi mobil işlemcilerini yakında hacimli üretime sokacaklarını açıkladı ancak yetkili kesin bir üretim tarihi vermedi. 

LG'nin Odin işlemcisini ilk olarak G3 amiral gemi modelinde kullanacağı iddia edilmiş sonrasında ise Odin'in orta seviye cihazlarda ilk kez boy göstereceği dile getirilmişti. LG yetkilisi de bir nevi bu iddiayı destekledi. Zira henüz hacimli üretime başlamadığı için Odin işlemcisinin G3 amiral gemi modelinde kullanılma ihtimali yok denecek kadar az.

LG'nin Odin işlemci serisinde Cortex-A7 ve Cortex-A12/Cortex-A17 çekirdeklerini big.LITTLE tasarımında kullanacağı bunların genelde orta seviye akıllı telefonlarda kullanılacağı tahmin ediliyor. Cortex-A5x çekirdekleri barındıran Odin işlemcilerinin ise ilerleyen dönemlerde üst seviye modellerde yer alabileceği belirtiliyor.

LG kendi işlemilerini asıl olarak kendi akıllı telefonları için tasarlıyor. Ancak üçüncü taraf üreticilere de lisanslama yapabileceği ve bunların yılın sonlarına doğru piyasaya çıkabileceği ifade ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
744 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg g3, g3 ve lg
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim