Anlık Bildirim

Microsoft, Windows Phone için yeni üreticilerle anlaşma sağladı

Microsoft, Windows Phone için yeni üreticilerle anlaşma sağladı

Android ve iOS’in hakim olduğu akıllı telefon pazarında Windows Phone ile var olma savaşı veren Microsoft, gelen haberlere göre üreticileri etkileme konusunda yaptığı çalışmaların meyvelerini toplamaya başladı.

Digitimes’ın sektördeki kaynaklarından edindiği son bilgilere göre Microsoft, birçok Çin ve Hindistanlı telefon üreticisini Windows Phone kullanmaları konusunda ikna etmeyi başardı. Kaynaklar,Microsoft’un bu hamlesinin Windows Phone platformunun küresel yayılımına öncülük edebilecek güçte olduğuna dikkat çekerken; daha öncesinde HTC, Samsung ve Compal’ın yer aldığı Windows Phone Camp grubuna ZTE, Huawei, Lenovo, Gionee, Lava ve Karbonn’un da katıldığı vurgulandı.

Aynı kaynaklar Karbonn’un, Windows Phone 8 ve Android işletim sistemlerine sahip dual-OS’li akıllı telefonu yakında görücüye çıkartacağını belirttiler. 2009 yılında kurulan Karbonn firması, Hindistan’da yaygın olarak tercih edilen firmalardan biri olarak dikkat çekerken; Hindistan dışında Bangladesh, Nepal, Sri Lanka, ve Orta Doğu’daki bazı ülkelerde de faaliyet gösteriyor.

Hatırlanacağı gibi yakın zamanda Microsoft, Windows Phone’un yayılma hızını arttırabilmek için sistemin donanım gereksinimleri ve üreticilere lisanslanması konularında iyileştirmeler yaptığı iddia edilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11962 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, lenovo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim