Anlık Bildirim

Qualcomm hızlı kablosuz transfer yongaları geliştiren Wilocity firmasını satın alıyor

Qualcomm hızlı kablosuz transfer yongaları geliştiren Wilocity firmasını satın alıyor

Mobil cihaz pazarında işlemci dendiğinde akla ilk gelen isim olan Qualcomm önemli bir satın almaya daha imza atıyor. Firmanın görüşme yaptığı isim ise hızlı kablosuz transfer yongaları geliştiren Wilocity.

Wilocity son olarak MWC 2014 etkinliğinde tanıttığı yongalar ile gündeme gelmişti. Firma yongalarında 802.11ad standardı veya WiGig olarak bilinen bir teknoloji kullanıyor. WiGig standardı yüksek seviye frekans dalgalarını kullanarak kısa mesafelerde Gigabit hızında kablosuz veri aktarımına imkan tanıyor. Veri aktarımı için her iki tarafta da uyumlu yongaların olması zorunlu. Standardı ise WiGig Konsorsiyumu geliştiriyor.

Standart 60GHz frekansını kullanıyor. Vari transfer hızları ise 7Gbps seviyesine kadar çıkabiliyor. Günümüz şartları düşünüldüğünde Wilocity'nin çözümü mobil cihazlardaki veri aktarım standartlarını bir üst seviyeye taşımış olacak. Ancak standardın iletişim mesafesi oldukça kısa ve bu bir dezavantaj olarak görülüyor.

Wilocity'nin akıllı telefonlar için geliştirdiği çözüm wil3600 adını taşıyor. 60GHz frekansını kullanan yonga 4.6Gbps hızlarında veri aktarımına erişebiliyor. Wilocity çözümünü yıl sonlarında doğru piyasaya sürmeye hazırlanıyordu.

Qualcomm'un satın alma için 300 milyon doları gözden çıkardığı belirtiliyor. Wilocity'nin bünyesindeki 60 çalışan da satın alma ile birlikte Qualcomm'a transfer olacak. Qualcomm'un giderek ilgi görmeye başlayan WiGig standardını kendi yongasetlerinde kullanmaya başlayacağı ve bunun için Wilocity firmasını seçtiği ifade ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim