Anlık Bildirim

Qualcomm son çeyrekte rekor rakamlara imza attı

Qualcomm son çeyrekte rekor rakamlara imza attı

Mobil cihaz pazarında hiç kaybetmeyecek firmalardan birisi olarak gösterilen Qualcomm, 30 Haziran'da sonra eren mali yıl üçüncü çeyreğinde rekor gelir elde etti. 

Mobil işlemci sektöründe pastadan en büyük payı alan Qualcomm, son çeyrekte 6.8 milyar dolar gelir elde ederken, net karı ise 2.2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında gelirlerde yüzde 9, karda ise yüzde 42 artış elde edildi. Önceki çeyrekte çok düşük bir artış elde eden Qualcomm'un son çeyrek rakamları yüzünü güldürdü.

Ar-Ge çalışmalarına çok önem veren ve her yıl yatırımını artıran Qualcomm, son çeyrekte yüzde 11 artışla 2 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı yaptı. Buna rağmen yüksek kar elde edilmesi başarı olarak görülüyor. 

Son çeyrekte Qualcomm'un MSM yongasetlerini taşıyan 225 milyon akıllı telefon sevkiyatı yapıldı. Bunların toplam geliri ise 58 milyar doları buldu. Ayrıca 3G/4G yongalarını taşıyan mobil telefonların sevkiyat rakamı ise 250 milyona yükseldi. 

Qualcomm dünyanın dört bir yanında kullanılan farklı ağ altyapılarına göre teknolojiler geliştirmeyi sürdürüyor ve özellikle Çin'deki büyük potansiyelden faydalanmayı ümit ediyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
639 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim