Anlık Bildirim

Samsung, BRITECELL kamera teknolojisini detaylandırdı

Samsung akıllı telefonlarının fotoğraf ve video kalitelerini arttırmak adına çalışmalarına devam ediyor. Yeni BRITECELL teknolojisi, özellikle düşük ışık tarafından büyük vaadler veriyor
Akıllı telefonların günümüzde en çok dikkat edilen özellikler arasında fotoğraf ve video kaliteleri yer alıyor. İnsanlar artık fotoğraf makinesine ihtiyaç duymuyor ve gün geçtikçe akıllı telefonlarından çok daha fazlasını istiyor. Teknoloji devi Samsung'un son teknolojisi ise Galaxy S7'nin görüntüleme performansı açısından ipuçları veriyor.
Firmanın daha fazla detayına yer verdiği yeni teknolojisi BRITECELL, akıllı telefonların özellikle düşük ışık performanslarını geliştirmeye odaklanıyor. Şirketin pikseller arasındaki görüntü sızması sorununa çözüm olarak geliştirdiği ISOCELL teknolojisini kullanan BRITECELL, bu noktada standart Bayer diziliminden uzaklaşıyor ve yeşil pikseli beyaz piksel ile değiştirerek görüntü sensörüne daha fazla ışık girmesine izin veriyor. Ayrıca renk bozulmaları da minimum seviyeye çekiliyor.
Sensörün daha fazla ışık alması düşük ışıklı ortamlarda daha iyi fotoğraf ve videolar olarak geri dönüyor. BRITECELL teknolojisi ile görüntüleme modülünün boyutu da azalıyor. Piksel boyutunu 1.12um'dan 1.0um'a çeken Samsung, bu sayede eksiye oranla %17 küçültme sağlıyor ve bu da daha ince telefonlar ile daha iyi sonuçlar anlamına geliyor. 
Samsung, BRITECELL kamera teknolojisini detaylandırdı
 
BRITECELL aynı zamanda Smart WDR işleme altyapısını kullanıyor. Bu altyapı ile fotoğrafların dinamik aralıkları (Gölge ile parlak alanlardaki detay seviyesi) birden fazla pozlama ile çok daha yüksek hale getirilebiliyor. HDR benzeri bir çalışma mantığı bulunan teknoloji, dahil edilen sahne algılama sistemiyle de otomatik netleme tarafında yüksek performans ve kararlılık sunabiliyor. Bu performans ise sensördeki bazı piksellerin ışık algılama amacıyla kullanılmasıyla elde ediliyor.
BRITECELL teknolojisini kullanacak ürünler hakkında şimdilik açıklanmış resmi bir bilgi bulunmuyor ancak bekletiler yukarıda da belirttiğimiz üzere Galaxy S7 üzerinde toplanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim