Anlık Bildirim

Samsung giyilebilir cihaz sektörünün ilk 14nm yonga setini üretmeye başlıyor

Yarı iletken sektöründe lider firmalardan birisi olan Samsung, giyilebilir cihaz pazarına yönelik olarak hazırladığı yeni yonga setini hacimli üretime soktuğunu duyurdu.

Giyilebilir cihaz pazarı büyümeye devam ediyor ve firmaların da bu alana yatırımları artıyor. Pazarın önemli oyuncularından olan Samsung, sektörün ilk 14nm sürecindeki yonga setini hacimli üretime soktuğunu açıkladı.

Exynos 7 Dual 7270

Exynos 7 Dual 7270 adındaki yonga seti en düşük güç tüketiminde en iyi performansı sunabilmek için tasarlanmış. Yeni yonga 28nm olarak üretilen eşdeğerine göre yüzde 20 daha fazla enerji tasarrufu yapıyor. Giyilebilir cihazlarda batarya kapasitesi sınırlı olduğu için bileşenlerin enerji tüketimini iyi dengelemek şart. Yeni yonga tam olarak bunu karşılamayı amaçlıyor.

İki adet hızları düşürülmüş Cortex-A53 çekirdeğini temel alan yonga seti SiP-ePop teknolojisi ile üretiliyor. Yani pek çok bileşen aynı yonga üzerine entegre ediliyor ve hem alandan tasarruf hem de maliyetten tasarruf ediliyor. Exynos 7 Dual 7270 önceki nesle göre yüzde 30 daha ince.

İşlemcinin yanında yonga üzerinde güç yönetim modülü, DRAM, depolama birimi, WiFi, Bluetooth modülleri de yer alıyor. Yonganın diğer bir dikkat çekici tarafı LTE Cat. 4 modem barındırıyor olması. Böylece giyilebilir cihazın bağımsız çalışabilmesi ve çağrı kabul edebilmesi mümkün oluyor.

Samsung yeni yonga setine yönelik uygulamalar geliştirilebilmesi için bir geliştirici kartı da tasarlamış. Exynos 7 Dual 7270 yonga seti, NFC modülü ve diğer sensörleri barındıran kart yakın zamanda piyasaya çıkacak. Henüz yeni yonga setinin hangi cihazlarda kullanılacağı açıklanmadı ancak Samsung akıllı saatleri muhtemelen ilk sırada. 


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim