Anlık Bildirim

Samsung ve MediaTek işbirliği yapabilir

Samsung ve MediaTek işbirliği yapabilir

Amiral gemi seviyesinde Qualcomm ile bağlarını koparan Samsung, bununla birlikte alt seviye pazarda firma ile sıkı işbirliğine devam ediyor ve Tizen cihazlarının rekabet etmesi açısından daha da ucuz yongasetlerine ihtiyacı var. Bu açıdan MediaTek akla ilk gelen firma.
Daha önce Samsung'un Tizen cihazları için MediaTek ile işbirliğine gideceği iddia edilmişti. MediaTek yöneticisi Zhu Shan-gzu sorular üzerine isim vermeden bir işbirliği için küçük adımlar attıklarını belirtti. Bu da Samsung ile muhtemel bir işbirliğinin işaretlerini veriyor.
MediaTek işlemcileri özellikle alt seviye için vazgeçilmez hale geldi. Halen daha çift Cortex-A9 veya Cortex-A7 çekirdekli işlemcileri rağbet görüyor. Televizyonlarda reklamları dönen 100 liralık IXPERIA telefonlarında bile MediaTek işlemciler mevcut.
Bu bakımdan modellerin fiyatı ile rekabet etmek isteyen üreticiler de MediaTek'in kapısını çalıyor. MediaTek bu sayede alt seviye pazarda yüzde 50'den fazla bir paya sahip durumda. Şimdilik firmanın yeni projeleri bilinmiyor ancak yaz aylarına doğru daha fazla detay ortaya çıkacaktır.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2286 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim