Anlık Bildirim

2016′yı zararla kapatan Teknosa yenilenme için yatırım yapacak

Geçtiğimiz seneye dair mali değerlendirme raporunu yayınlayan Teknosa, her ne kadar yılın son çeyreğinde 10 milyon TL kar elde etse de 2016'yı önemli bir zararla kapattı.
Bugün düzenlenen basın toplantısıyla 2016 yılı değerlendirme raporunu paylaşan Teknosa, son çeyrekte 10 milyon TL kar ederek seneyi pozitif tamamladı. 2017'ye daha fit şekilde girdiklerini dile getiren şirketin genel müdürü Bülent Gürcan, mağazalara ve online platformlara yapılacak yaklaşık 25 milyon TL yatırımlar birçok önemli yeniliğin hayata geçirileceğini belirtti.

Son çeyrekte yaşanan kazanca rağmen 2016 yılı için 160.6 milyon lira zarar açıklayan şirket, 2015'i ise 94.6 milyon lira zararla geride bırakmıştı. Diğer taraftan cironun ise yüzde 4 düşüş ile 3.07 milyar lira olduğu bildirdi. Zararın duyurulmasıyla birlikte hisseler günün ilk yarısında yüzde 9 değer kaybetti ve 4 TL’ye kadar geriledi.

Mağaza satışlarında yüksek tek haneli veya düşük çift haneli büyüme öngören Teknosa, 2017 cirosunun 2016 yılına yakın seviyelerde olmasını bekliyor. Diğer taraftan online teknoloji alışverişlerinin Avrupa’da çift hanelere ulaştığı ancak Türkiye’de sadece yüzde 2,6 seviyelerinde olduğu kaydedildi. Elbette döviz kurundaki hareketlilik ve çeşitli vergi uygulamaları yüzünden elektronik cihazların artan fiyatları satışlara negatif yönde bir etki yapıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12302 kez okundu.
71 kişi, toplam 75 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknosa, mali rapor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim