Anlık Bildirim

2040 sonrasında yapay zeka, doktorların önüne geçecek

Dijital sağlık fütüristi Maneesh Juneja'ya gmre 2040 yılından sonra yapay zekanın sağlık alanındaki etkinliği önemli ölçüde artacak ve yapay zeka; doktorları ve hemşireleri geride bırakacak.

2040 sonrasında yapay zeka, doktorların önüne geçecek Tam Boyutta Gör
 

Dijital sağlık alanında dünyanın önde gelen isimlerinden olan ve İngiltere'nin en büyük sağlık teknolojisi topluluğu Health 2.0 London'ı kuran Maneesh Juneja, yapay zekanın geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kendisini ''dijital sağlık fütüristi'' olarak nitelendiren Juneja, geçtiğimiz hafta İstanbul'da katıldığı etkinlikte yapay zeka ile ilgili soruları yanıtlarken 2040 yılının önemli bir dönüm noktası olabileceğini işaret etti.


Doktorluk mesleği şimdiden tehlikede 

Günümüzde pek çok kişinin semptomlarıyla ilgili internette araştırma yaptığını ve bu araştırmalara göre hareket ettiklerini belirten Maneesh Juneja'ya göre doktorluk mesleği şimiden tehlike altında. Bazı doktorların yapay zeka gibi teknolojiler üzerinde çalıştığını ve yapay zeka ile taranmış görüntülerde kanser hücrelerinin araştırıldığını dile getiren Juneja, önemli olanın bu sistemi sürdürebilir kılmak olduğu düşüncesinde. 


2040'lara geldiğimizde makinelerin tıp alanında çok daha fazla alana sahip olacağını düşünen Juneja, doktorların ve hemşirelerin geri planda kalacağını belirtiyor. Hasta yoğunluğunun daha fazla hastane açarak ya da daha fazla doktor yetiştirerek çözülemeyeceğini dile getiren Juneja, sağlık sisteminin yeni bir formata dönüşmesi gerektiğini ifade ediyor. Juneja'ya göre 2040 sonrasında kişileştirilmiş sağlık uygulamaları yaygın hale gelecek.


Maneesh Juneja, uzaktan takip sistemleri ve giyilebilir teknoloji ürünlerinin bugüne kadar dijital sağlık sektöründe hayata geçirilmiş en iyi inovasyon olduğunu düşünüyor. Bu ürünler sayesinde kişilerin sağlık durumunun çok daha kolay takip edildiğini ifade eden Juneja, doktorların uzaktan hastaların tansiyonlarını ve kalp atış hızını takip edebildiklerini belirtiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4845 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Yapay Zeka, Sağlık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim