Anlık Bildirim

ABD yeni geliştirdiği dış iskelet ile askerlere hedef almayı öğretecek

ABD yeni geliştirdiği dış iskelet ile askerlere hedef almayı öğretecek
 
ABD donanması teknolojik geliştirmeler için büyük kaynak ayırırken bu kaynağın yansımalarını biz de zaman zaman sizlerle paylaşıyoruz. Bu kez ortaya çıkan prototip ise ABD'li askerlerin nişan almayı öğrenmesi ve daha düzgün atışlar yapabilmesi için geliştirilmiş bir dış iskelet.
MAXFAS adındaki bu iskeletin gövdesi karbon fiberden imal edildiği için oldukça hafif bir yapıda. Bu yapısı sayesinde kolda ağırlık yaratmayan teknoloji sabitlenerek düz bir şekilde hedef almayı kolaylaştırıyor. Nişan alma ve atış sırasındaki titreşimleri engelleyeceği söylenen iskelet bu titreşimleri engellemek için kolu sabitlemek dışında şimdilik ekstra bir geliştirme içermiyor. Ancak ilerleyen dönemlerde kameralardaki optik görüntü sabitleme teknolojisine benzer bir şekilde geliştirilmesi planlanıyor.
Acemiler için kısa vadede nişan almayı kolaylaştıran bu iskeletin bir süre kullanımdan sonra diğer askerlerde de daha doğru hedef almayı sağladığı gözlenmiş durumda. Ancak savaş sırasında çok etkili olmayacak teknoloji askerlerin eğitilmesi konusunda daha aktif bir şekilde kullanılabilecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim