Anlık Bildirim

ABD'nin en büyük iki bankası kredi kartıyla Bitcoin alımını yasakladı

ABD'nin en büyük iki bankası olan JP Morgan Chase ve Bank of America, müşterilerin zor duruma düşmemesi ve finansal risklerle karşı karşıya kalmamak adına kredi kartıyla Bitcoin alımını yasakladı.

ABD'nin en büyük iki bankası kredi kartıyla Bitcoin alımını yasakladı Tam Boyutta Gör
 

Hafta başından bugüne hacminde yaklaşık 150 milyar dolarlık daralmanın yaşandığı kripto para piyasasına bir kötü haber de ABD'den geldi. Bloomberg'ün raporuna göre, geçtiğimiz dönemlerde de üst düzey yetkilileri aracılığıyla kripto paralara sıcak bakmadığını gösteren, ABD'nin en büyük iki bankası olan JP Morgan Chase ve Bank of America artık müşterilerin kredi kartıyla kripto para satın almasına izin vermeyecek. ABD'de milyonlarca kullanıcıya hizmet veren iki şirketin finansal risklerle karşılaşmak istemediği için bu kararı aldığı belirtiliyor. 


Finansal endişeler 

JP Morgan Chase sözcüsü Mary Jane Rogers'ın açıklamasına göre şirket, kredi kartı ile kripto para aldıktan sonra zarar edip borcunu ödeyemeyen müşteriler nedeniyle hem bankanın hem de müşterilerinfinansal zorluklar yaşamak istemiyor. Ayrıca kara para aklama faaliyetlerinin takibi için düzenleyici kurumlar tarafından kendilerine yoğun baskı uygulandığını belirten bankalar kripto para aracılığıyla kara para aklama işlemlerinin doğrudan önünü kesmek istiyor. Bank of America sözcüsü Betty Riess de benzer endişeler nedeniyle kişisel ve ticari kredi kartlarıyla kripto para alışverişini durdurduklarını kaydederken bankamatik kartlarının yasak kapsamında olmadığını ekledi.


İki bankanın aldığı bu kararın ardından ABD'nin önde gelen bankalarının neredeyse tamamı kredi kartı ile kripto para satın alımını yasaklamış oldu. Ülkenin en büyük üçüncü bankası olan Citigroup henüz sadece politikalarını gözden geçirdiğini ve bir yasaklama kararı almadığını söylerken Citigroup'u takip eden diğer büyük bankalardan Capital One Financial Corp. ve Discover Financial Services geçmiş dönemde yaptıkları açıklama ile kredi kartıyla kripto para alışverişini desteklemediklerini duyurmuştu.


Robinhood Crypto'ya  cevap niteliğinde

Öte yandan iki büyük bankanın aldığı karar geçtiğimiz hafta komisyonsuz kripto para ticaretine izin vereceğine duyuran finans uygulaması Robinhood'a bir cevap niteliğinde olabilir. Robinhood Crypto isimli uygulama ile kullanıcıların banka ve kredi kartından anında hesaplarına para transferi gerçekleştirip kripto para ticaretine komisyon ödemede başlayacağını duyuran Robinhood'a 1 milyondan fazla kişi uygulamaya erken erişim sağlamak için başvurmuş durumda. Bu ay içinde faaliyete geçmesi beklenen Robinhood Crypto'nun hangi finansal kuruluşlarla iş birliği yapıp para transferine izin vereceği ise şu an belirsizliğini koruyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3717 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), kredi kartı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim