Anlık Bildirim

ARC kalem modeliyle Parkinson hastaların yazma kalitesi artıyor

ARC kalem modeliyle Parkinson hastaların yazma kalitesi artıyor
 
Genellikle belirli bir yaşın üzerinde görülen ve beyine dayalı bir soruna bağlı olarak oluşan sinir sistemi hastalığı Parkinson, neden olduğu titremeler nedeniyle kişilerin gündelik birçok işlem konusunda ciddi oranda zorlayabiliyor. Bu sorunu azaltmak ve hastaların yaşam kaliteleri arttırmak adına geliştiren en son ürünlerden ARC, hastaların rahat şekilde yazı yazabilmesine imkan tanıyor.
İngiltere merkezli Royal College of Art ve Imperial College'dan öğrenciler ile birçok diğer araştırmacı tarafından Parkinson hastaları hedef alınarak daha önce detaylarına değindiğimiz Liftware kaşık modeline benzer şekilde geliştirilen ARC, bünyesinde yer alan yüksek frekanslı titreşim motorlarıyla el kaslarını uyarıyor ve kalem kullanma çabasını düşürerek hastaların daha rahat bir şekilde yazılar yazabilmesini sağlıyor. Standart kalemlere göre büyük tasarlanan ve böylece ergonomik olarak rahatlıkla kontrol edilebilen kalem, beraberinde gelen ünite üzerinden kolayca şarj edilebilirken, arka tarafında yer alan tuş üzerinden de çalışır hale getirilebiliyor.
Yapılan denemelerde yazı kalitesini %86 oranında arttıran ARC kalem modeli üzerinde çalışmalar devam ediyor. Ürün hakkında hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim