Anlık Bildirim

Akıllı telefonlar için geliştirilen yeni bir aparat ile 15 dakikada HIV testi yapılabiliyor

Akıllı telefonlar için geliştirilen yeni bir aparat ile 15 dakikada HIV testi yapılabiliyor
Columbia Üniversitesi araştırmacılarının geliştirdiği yeni bir aparat ile Android veya iOS işletim sistemli akıllı cihazlar 15 dakikada HIV virüs testi yapabiliyor. Çalışmak için ekstra bir bataryaya ihtiyaç duymayan ve 34 dolar fiyata sahip aparatın virüsü tespit edebilmesi için 18 Bin dolar maliyetli bir analiz sistemi geliştirildiği belirtiliyor.
Testi yapmak isteyen kişinin plastik bir toplayıcı kaba bir kanından bir miktar damlatması gerekiyor. Daha sonra aparat akıllı telefonla bağlanılarak uygulama açılıyor. Kişinin kan örneğinin bulunduğu plastik toplayıcı bu aparata yerleştirilerek fiziksel buton ile tarama işlemi başlatılıyor. 15 Dakika sonra sonuçlar uygulamadan takip edilebiliyor. Ayrıca aparat cihazlara kulaklık girişinden bağlandığı için bilgisayarlara için de kolay bir şekilde uyarlanabilir. Ayrıca her bir hasta için ayrı maliyet yaratacak kredi kartı boyutundaki plastik toplama kaplarının maliyetinin 1 dolar olduğu belirtiliyor. 
Uygulama ile hastalara numara verilebiliyor, böylece olası bir karışıklığın önüne geçmiş olunuyor. Aparat şimdilik bir Afrika ülkesi olan pilot bölge Ruanda'da kullanılıyor ve yaklaşık 100 hastaya teşhis koymuş durumda. Çalışmalar sırasında cihazın bazen yanlış teşhis koyduğu ve sonuçların sürekli kontrol edildiği söyleniyor. Cihazın geliştirilmeye devam ettiği ve doğruluğun büyük bir deneme yapmadan önce risk oluşturmayacak bir seviyeye çıkarılacağı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim