Anlık Bildirim

Amazon siparişleri havadan paraşüt ile teslim edecek

Geçtiğimiz aralık ayında drone ile ilk ürün teslimatını gerçekleştiren Amazon'un, insansız hava araçlarının iniş yapamayacağı yerlerde kullanılacak yeni paraşüt patentinin çizimleri ortaya çıktı.
Gelecekte alışveriş sektörüne yeni bir soluk kazandırmaya hazırlanan Amazon, hem maliyetleri düşürmek hem de çok daha hızlı teslimat gerçekleştirmek için insansız hava araçlarını pazara entegre etmeye çalışıyor. Aralık ayında İngiltere’nin Cambridge bölgesinde bulunan iki müşterisine sadece 13 dakika içerisinde drone ile ilk teslimatı yapan internet devi, kullanılan mevcut teknolojiyi geliştirerek alternatifler eklemeye devam ediyor.

Ortaya çıkan son patente bakılırsa Amazon ürünlere paraşüt sistemi getirmek istiyor. Böylelikle insansız hava aracının güvenli şekilde iniş yapamayacağı yerlere sipariş edilen ürünler havadan bırakılacak. Otomatik açılan paraşüt ile ürüne herhangi bir zarar gelmesi önlenecek. Üstelik dosyada yer alan bilgilere göre Amazon’un sıkıştırılmış (basınçlı) hava ile kargoyu iniş sırasında yönlendirebileceği ifade ediliyor.
Diğer taraftan paraşüt sayesinde drone’un iniş-kalkış yapmasına gerek kalmadığı için sistem çok daha seri çalışabilir. Uygulamanın ne zaman hayata geçirileceği şimdilik bilinmiyor fakat siparişlerin gökyüzünden teslim edilmesinin ilginç bir tecrübe olacağı kesin. Yerden 120 metre yükseklikten giden hava araçları 14 kilograma kadar olan paketleri taşıyor ve şimdilik 30 dakikalık uçuş mesafesine gidebiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3553 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
drone, amazon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim