Anlık Bildirim

Araştırmacılar hissedebilen biyonik kol geliştirmeyi başardı

Biyonik kollar son yıllarda teknolojinin hızlı gelişimiyle birlikte hem daha uygun maliyetli hem de daha işlevsel hale gelmeye başladı. SynTouch'un yeni teknolojisi ise bu alanda devrim yaratabilir.
Araştırmacılar hissedebilen biyonik kol geliştirmeyi başardı
 
Evcil bir hayvana dokunduğumuzda yumuşak tüylerini ve sıcaklığını hissedebiliyoruz, aynı şekilde bir ağaca dokunduğumuzda da yüzeydeki sertleşme ve pürüzler hemen dikkatimizi çekiyor. Kolunu herhangi bir sebeple kaybeden kişiler biyonik kola sahip olsalar da malesef bu duyudan uzak kalıyorlardı. SynTouch şirketinin yeni geliştirdiği biyonik kol ise sektörü bambaşka bir noktaya taşıyacak.
BioTac adı verilen yeni ürün üzerinde yer alan gelişmiş sensörler sayesinde ısı, doku ve titreşimleri hissedebiliyor. Tıpkı insan parmağında olduğu gibi tırnak, parmak izi gibi detaylara sahip olan ürün sensörleri de bu bölgelerde barındırarak aynı hissiyatı yaşatabiliyor. BioTac ile birlikte parmağın uyguladığı basınç da kontrol edilebildiği için hassas nesneler de kolayca kavranılıyor ve günlük hayat daha kolay hale geliyor.

Yayınlanan videoda uzun yıllardır biyonik kollar kullanan bir kişinin deneyimleri aktarılırken, deneğin kolayca yemek yapabildiği de gösterilmiş. BioTac'in gerçek bir kolun yaşatabildiği tüm deneyimleri sunduğu iddia edilirken geliştirilmesi ve yaygınlaşmasıyla birlikte artık engelli kişiler de gözlerini kapatsalar dahi nasıl bir yüzeye dokundukları hakkında fikir sahibi olabilecekler. İlerleyen yıllarda bu tarz biyonik kolların hem kullanış hem de görsel anlamda gelişerek gerçek insan koluna yaklaşması ve engellerin ortadan kalkması en büyük temennimiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim