Anlık Bildirim

Atlas robot kendini aştı: Artık havada ters takla atabiliyor

Boston Dynamics'in hayranlık uyandıran robot geliştirme çalışmaları son sürat devam ediyor. Şirketin insansı robotu Atlas, jimnastikçileri kıskandıracak hareketlerle geri döndü...
Boston Dynamics, birkaç ay önce Google tarafından Softbank'a satılmış olabilir ancak bu durum şirketin robot geliştirme sürecini hiçbir şekilde etkilememiş gibi görünüyor.
Ürkütücü ancak bir o kadar da hayranlık uyandıran prototipler sergileyen şirket geçtiğimiz günlerde SpotMini adlı robot köpeğinin yeni versiyonunu gösteren bir video paylaşmıştı. Boston Dynamics şimdi ise insana benzeyen Atlas robotun resmen şov yaptığı 54 saniyelik kısa bir klip yayınladı.
Geçmişte hokey sopalarıyla dayak yediğine şahit olup üzüldüğümüz Atlas robot jimnastikçi kıskandıracak inanılmaz yeteneklerle geri döndü. Robot, farklı yüksekliklerdeki kutuların üzerine sıçrayarak dengede durabildiği gibi tek hamlede kendi ekseni etrafında dönebiliyor.

Jimnastikçileri kıskandıracak kadar akrobatik

Atlas, yayınlanan kısa videodaki asıl ölümcül vuruşu ise havaya sıçrayıp ters takla atarak gerçekleştiriyor. İnsansı hareketleriyle bir kez daha kendine hayran bırakan robot bir anlamda robotik teknolojinin geldiği seviyeyi de ortaya koymuş durumda.
Ancak robotların dünyayı ele geçirmesine çok az bir süre kaldığını düşünüyorsanız videonun sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederiz. Görünüşe bakılırsa robotların biraz daha pratiğe ihtiyacı var. Zira Atlas'ın ters takla denemelerinden birinde kafa üstü yere çakıldığını görüyoruz. Yani insanlık için hala ümit var.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10088 kez okundu.
40 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, teknoloji ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim