Anlık Bildirim

B12 vitamini akne sebebi olabilir

Gelişen teknolojiler sayesinde bir dönem güvenilir olarak bilinen konuların aslında kendi çapında bazı yan etkilerinin olduğu ortaya çıkmaya başladı. B12 vitamini bunlardan bir tanesi. 

Unutkanlık gibi hafıza ile ilgili sıkıntılarda B12 vitaminin eksikliğine dem vurulur ve bol bol et ve süt ürünlerinin tüketilmesi tavsiye edilir. Ancak bilim adamları B12 vitaminin yan etkisi olabileceğini belirtiyor. 

Science Translational Medicine bilimsel yayınında çıkan bir araştırmaya göre B12 vitamininin akne ile bir bağlatısının olabileceği düşünülüyor. Yapılan deneylerde B12 vitamininin yüzdeki bakterilerin genlerinde bazı davranış değişimlerine sebep olduğu görülmüş.

B12 vitaminini sürekli alan kişilerde daha fazla akne olayının görüldüğü daha önce de dile getirilmişti. Ancak tıp dünyası bu bilgilere biraz kayıtsız kalmıştı. Kaliforniya Üniversitesi tarafından ortaya konan bu rapor dikkatleri çekmeye yetti. 

Bilim adamları insanlardan akne örnekleri alarak deneylerini sürdürmüş. Şimdilik erken aşamada olduğu için daha fazla deney yapmaya ihtiyaç var. Ancak ekip akne oluşumuna etkisi olan Propionibacterium bakterisinin B12 vitamininden nasıl etkilendiğini daha iyi anlayacaklarını düşünüyor. Böylece ileride sivilce tedavilerinde yeni yöntemler bulunabilecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
39854 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim