Anlık Bildirim

Bitcoin ve diğer kripto paralar tepetaklak

Geleceğin parası olacağı tahmin edilen Bitcoin ve diğer kripto paralarda bu gece ansızın düşüş yaşandı. Bitcoin'in fiyatı 12500 dolara kadar düştü. Altcoinlerde de yüzde 35 oranında düşüş yaşadı.

Bitcoin ve diğer kripto paralar tepetaklak Tam Boyutta Gör

Hayatımıza kalıcı olarak gireceği ve kağıt parayı ortadan kaldırılacağı tahmin edilen Bitcoin dün gece sert bir düşüş yaşadı ve 12500 dolara çakıldı. Sadece Bitcoin değil diğer kripto paralar da düne göre yüzde 30-40 oranında düşüş yaşadı.

Hafta başında 20 bin dolar seviyesine kadar yükselen Bitcoin, dün bu saatlerde 16500 dolar seviyesindeydi. Düşüşü devam etti ve 12500 doları gördü. Küçük bir yükselişin ardından 13300 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Bitcoin’in 2018’e 20 bin dolar üstü değer ile gireceği tahmin edilirken bu gidişle 15 bin dolar üstünü bile görmekte zorlanacak.,

Türkiye, Rusya, Çin, İngiltere, Danimarka ve pek çok ülke kripto paralara vergi getirilmesi ve alım satım işlemlerinin kontrol edilmesini istiyor. Bu ülkeler yasal düzenleme hazırlanması çalışmaları yürütülüyor. Yasal düzenleme tartışmasının başlamasının ardından kripto para birimlerine karşı başlayan güvensizlik piyasayı etkiledi.
Dün toplam kripto para hacmi 642 milyar dolar iken bugün 160 milyar dolarlık bir düşüş ile 482 milyar dolara kadar geriledi. 

IOTA’da büyük değer kaybı

Blockchain yerine Tangle teknolojisi kullanan ve kısa sürede büyük yükselişe geçen IOTA, düşüşten en çok etkilenen büyük hacimli altcoin oldu. Dün 5.50 dolara kadar yükselirken bazı büyük borsalarda 1 dolara kadar düştü. Şuanda 3.20 dolardan işlem görüyor.

Ripple düşüşten etkilenmedi

Düşüşten en az etkilenen altcoin Ripple oldu. Düne göre sadece yüzde 3,50 oranında düşüş yaşayarak 0.95 dolara işlem görmeye devam ediyor. Ripple’ın değerinin 1 dolara sabitleneceği konuşuluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12887 kez okundu.
39 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Ripple (XRP) ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim