Anlık Bildirim

Bu ilacı içen spor yapmış gibi olacak

Bilim dünyasının son yıllarda ulaştığı nokta geçmişte hayal gibi görünen pek çok projenin gerçekleşmesine vesile oluyor. Şimdiki buluş ise bilim dünyasında bir devrime işaret ediyor. Spor yapmak şüphesiz insan sağlığı açısından önemli ve kişilerin süreli egzersizler yapması tavsiye ediliyor. Bununla birlikte spor yapma imkanı olmayan insanlar için de farklı çözümler üzerinde çalışılıyor. 

Bir dönem insanların spor yaptıklarını hayal ettiğinde vücudun kendisini buna göre hazırladığı ve spor yapıyormuş gibi metabolizmanın çalıştığı konuşulmuştu. Bilimsel olarak bunun ispatlanmış bir karşılığı olmasa da vücudu ilaçlarla buna hazırlamak mümkün olabilecek. 

Kopenhag ve Sydney Üniversiteleri araştırmacılarından oluşan bir ekip, spor yapma esnasında moleküllerde olan hareketliliği inceledi ve bunun ilaçlar ile taklit edilebileceğine karar verdi. Deneylerde 4 sağlıklı erkek en zorlayıcı şekilde bisiklet kullandı ve deneyin öncesinde ve sonrasında doku örnekleri alınarak tahlil edildi. 

Elde edilen sonuçlara göre insan vücudundaki iskelet kaslarında spor yaparken 1000'e yakın moleküler değişim yaşanıyor. Araştırmacılar 3 yıl boyunca yapay olarak bu değişimin nasıl elde edilebileceği üzerine kafa yordu ve nihayet ortaya taslak da diyebileceğimiz bir sonuç çıktı.

Bundan sonra bu taslağın bir ilaç haline getirilmesi gerekiyor ancak taslak oldukça komplike ve tek bir ilaç ile 1000 moleküler değişim sağlamanın mümkün olmadığı belirtiliyor. Bu bakımdan bu ilaç için önümüzde uzun bir zaman dilimi var. Spor ilaçlarının özellikle obezite, tip-2 diyabet, kardiyovasküler hastalıklar konusunda büyük fayda sağlayacağına inanılıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim