Anlık Bildirim

Çin hükümeti VPN'e başvuran kullanıcıların internet bağlantısını kesmeye başladı

Çin, internet kullanımına ilişkin kısıtlamalar ile gündeme gelmeye devam ediyor. Dev popülasyonlu ülkede bu kez VPN kullanan kişilerin internetine sınırlama getiriliyor.
Çin hükümeti VPN'e başvuran kullanıcıların internet bağlantısını kesmeye başladı
 
Geçtiğimiz yılın verilerine göre nüfusu 1.4 Milyara dayanan Çin'de dolayısıyla internet kullanımı da inanılmaz seviyelerde. Vatandaşların %46.03'lük bölümü düzenli olarak internet erişimi sağlıyor, bu rakam da ülke içerisinde 650 milyona yakın insanın internette sörf yaptığını gösteriyor.
Bu devasa kalabalığı kontrol altına almak isteyen hükumet ise çareyi zaman zaman bazı kısıtlamalar yapmakta buluyor. Özellikle Googler servisler ve popüler sosyal medya ağları ülkede yasaklanmış durumda. Çinli kullanıcılar ise çareyi benzer amaçlara hizmet eden yerli servislerde buluyor. Yine de bu kısıtlamalara rağmen dış dünyaya açılmak isteyen kullanıcıların ise ilk tercihi VPN (Sanal Özel Ağlar). VPN ağları sayesinde kullanıcılar sanal olarak farklı ağlara bağlanıp Çin dışındaki bir ülkedeymiş gibi internette özgürce gezinebiliyorlar. Hükümet ise son hamlesiyle birlikte bunun da önüne geçmek için bir adım atmış durumda.
The New York Times'da yer alan habere göre yeni yasak ile birlikte akıllı telefonunda VPN uygulaması yüklü olan kullanıcıların internet bağlantıları kesiliyor. Kesintilerin ilk olarak Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanmasına dikkat çekilirken özerk bölgenin başkenti Urumqi'de çok sayıda kullanıcının anonim kimlik ile internete bağlandığı söyleniyor. Hükümetin ise geçtiğimiz haftalarda yaşanan Paris saldırısının ardından böyle bir adım atmış olabileceği belirtiliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3386 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, vpn ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim