Anlık Bildirim

Coinbase, kullanıcılara ait bilgileri ABD Vergi Dairesi'ne gönderecek

Popüler kripto para borsası Coinbase; ABD Vergi Dairesi(IRS)'nin, borsa kullanıcılarına ait bilgileri talep etmesi sonucunda 13.000 kullanıcıya ait belgeleri IRS ile paylaşmak zorunda kaldı.
ABD'de kripto para gelirlerinin vergilendirilmesine yönelik çalışmalar sürerken ülkenin önde gelen kripto para borsalarından Coinbase de vergi konusunda yetkili kurumlarla yasal mücadele içine girmişti. ABD Vergi Dairesi(IRS)'nin500.000 Coinbase kullanıcısının bilgilerini talep etmesi üzerine, kullanıcıların bilgilerini toplu olarak talep eden hükümetin kripto paralara saldırdığını açıklayan Coinbase bu talebi yerine getirmeyeceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından talebin kapsamını daraltan ve Coinbase'de yüksek miktarda işlem yapan 13.000 kullanıcının bilgilerini talep eden IRS'nin bu talebi de Coinbase tarafından reddedilmişti.


Özel bilgiler IRS ile paylaşılacak  

Bunun üzerine IRS olayı yargıya taşırken, Coinbase kendilerine mahkeme emrinin ulaştığını açıkladı. Şirketin kısmi bir zafer olarak değerlendirdiği mahkeme kararına göre platformdaki bütün kullanıcılara ait bilgiler paylaşılmayacak sadece 13.000 kullanıcının; kimliği, adı, doğum tarihi, adresi ve 2013-2015 yıllarında platformda yaptığı işlemler IRS ile paylaşılacak. Bu bilgileri 21 gün içinde IRS'ye sunacağını açıklayan Coinbase, kullanıcıların vergi endişelerini gidermek için Sıkça Sorulan Sorular bölümüne bakabileceğini ya da bir avukattan yasal tavsiye alabileceklerini de ekledi.


Coinbase'in açıklamasına göre IRS'nin talebi bilgileri paylaşılan kullanıcıların 2013. 2014 ve 2015 yıllarında sundukları vergi beyannameleri ile ilgili olabilir. İlerleyen günlerde bilgilerin tamamının eline ulaşmasıyla birlikte bu konuda adım atması beklenen IRS ise belgeleri henüz ne amaçla kullanacağını açıklamış değil. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim