Anlık Bildirim

Doğadan ilham alan robot, su üzerinde zıplayabiliyor

momentum transferi su üzeri maksimize etme suyun sadece biraz altına inerek zıplayabiliyor su üzerinde biyolojik hareketi birebir taklit ediyor.
Doğadan ilham alan robot, su üzerinde zıplayabiliyor
 
Bildiğiniz üzere birçok robot modeli doğadan yani canlılardan ilham alınarak hazırlanıyor. Seoul National ile Harvard üniversiteleri tarafından geliştirilen "Robotic Water Strider" ise, hem boyut hem de ağırlık noktasında gelinen son noktayı gözler önüne seriyor.
Su üzerinde durabiliyor olmasıyla dikkat çeken "Water Strider" isimli böcekten ilham alınan robot, böceğin doğal yapısını birebir taklit ederek su üzerindeki momentum transferini maksimize ediyor (Su yüzeyici bozmadan vücut ağırlığının 16 katı kuvvet uygulayarak) ve böylece su üzerinde ilginç bir şekilde zıplayabiliyor. İnce bacaklarıyla su üzerinden yürüme işlemini de aktif olarak gerçekleştirebilen Robotic Water Strider, benzer yapıda daha önce geliştirilenlerden de çok daha küçük bir gövdeyle karşımıza çıkıyor.
Arama kurtarma ve diğer inceleme çalışmaları için faydalı olabilecek robot üzerinde çalışmalara devam ediliyor. Robotic Water Strider'ın çalışma sürecini aşağıda yer alan video ile rahatlıkla görebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4133 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, teknoloji ve
2 etiket daha robot bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim