Anlık Bildirim

Domino’s drone ile pizza teslimatına başlıyor

Giderek daha işlevsel ve faydalı amaçlar için kullanılan insansız hava araçları ürün teslimatında etkin rol oynamaya başlıyor. Buna göre Domino’s artık pizzaları drone’larla teslim edecek.
Havadan görüntüleme, vahşi yaşamın gözlenmesi, doğal afetler sonrası hasar tespiti ve arama kurtarma faaliyetleri gibi geniş bir yelpazede tercih edilen drone’lar ürün teslimatında da önemli bir rol üstleniyorlar. Hatırlayacağınız gibi başta Amazon olmak üzere çeşitli firmalar siparişlerin insansız hava araçlarıyla teslim edilebilmesi için kapsamlı test uçuşlarına başlamışlardı.
Domino’s ise yayınladığı açıklama ile bu yarışa ortak olduğunu belirterek -Amerika’da hükümet tarafından onaylı bir şekilde ilk drone teslimatı yapan- Flirtey ile ortaklığa gittiğini ve drone'la pizza teslimatına başlayacağını duyurdu. Yeni Zelanda’da devam eden testler eğer başarılı olursa Almanya, Avustralya, Belçika, Hollanda, Japonya ve Fransa’nın en büyük şehirlerinde pizza siparişleri hava yoluyla müşterilere ulaştırılacak.
Böylelikle trafik sorununu ortadan kaldıracak Domino’s siparişleri çok daha kısa sürelerde istenilen yere götürmeyi hedefliyor. Üstelik -30 dakikada kapınızda gibi- teslimattaki süre kampanyaları yüzünden özellikle motorlu kuryelerin trafik kazası geçirmeleri de önlenecek. Diğer taraftan belirli bir alan içerisinde otomobil ve motosikletlerin kaldırılmasıyla kar oranını arttırmayı hedefleyen Domino’s, drone’ların taşıma kapasiteleri yüzünden siparişlerde belirli sınırlamalar olabileceğini dile getiriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6596 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
drone, insansız hava aracı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim