Anlık Bildirim

Drone eklentisiyle yukarıdan nefes alış verişi ve kalp atışı taranabiliyor

Ülkemizin halen unutmadığı deprem felaketleri bir daha yaşamak istemediğimiz kötü durumlar arasında başı çekiyor. Yeni geliştirilen bir sistem ise benzer durumlarda hayat kurtarmaya odaklanıyor.
Doğal afet durumlarında büyük yığınların altında yaşayan olup olmadığını hızlı bir şekilde belirleyebilmek hayati önem taşıyor. Bunu büyük alanlara yapmayı planlayan şirketlerden IntelliNet Sensors şirketi, geliştirdiği Lynx6-A ile drone temelli bir çalışma sürecini hayata geçiriyor.
IntelliNet Sensors tarafından drone modelleri için geliştirilen eklenti Lynx6-A, kompakt gövdesiyle başta DJI'ın çözümleri olmak üzere birçok farklı hava aracıyla aktif olarak kullanılabiliyor. Bünyesinde yer alan ufak HD kamerasıyla anlık görüntü aktarımı yapabilen ve böylece uzak mesafelerde drone'un kullanımını kolaylaştıran ürün, esas farkını ise güvenlik güçlerine sağladığı "ortam algılama" teknolojileri ile koyuyor.
Lynx6-A ile yıkılmış binaların, konteynırların ya da ormanlık alanlarda saklanan suçluların nefes ve kalp atışları yukarından taranabiliyor. Bunu ortamdaki elektromanyetik sinyallerin değişimi (Tarama alanına yerleştirilen sensörler yardımıyla) üzerinden yerine getirebilen yardımcı aparat, bu sayede güvenlik güçlerine yaralı kişileri bulunması noktasında nokta atışı yapmasına imkan tanıyor ve ayrıca suçluların da yerini gösterebiliyor.
Bu sinyaller ve özel işleme algoritmasıyla nefes ile kalp atışı arasındaki farkı da algılayabilen Lynx6-A'nın yakın zaman içerisinde global olarak elde edilebilir olacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Drone eklentisiyle yukarıdan nefes alış verişi ve kalp atışı taranabiliyor
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim