Anlık Bildirim

Drone teknolojisi tarımsal verimliliği yüzde 10 arttıracak

Drone teknolojisinin hayatımızdaki yeri giderek yaygınlaşıyor. Tarımsal İnsansız Hava Aracı (TİHA) adı verilen sistem ile tarım arazilerinde her yıl en az yüzde 10 verim sağlanacak.
Drone teknolojisi; endüstride, sanatta, içerik üretiminde ve daha pek çok şeyde yoğun bir şekilde kullanılıyor. Konya’da yaşayan bir grup mühendis tarım arazilerindeki verimi arttırmak için drone sistemleri üzerinde çalıştı ve çalışmaların sonucunda "Tarımsal İnsansız Hava Aracı (TİHA)" adını verdikleri bir üretti.

Otonom sürüş yeteneklerine sahip TİHA, yaptığı tespitler sonucunda tarımsal verimliliği en az yüzde 10 arttıracak. TİHA, araziyi inceliyor ve toprak sağlığı için müdahale edilmesi gereken yerleri tespit ediyor.

TİHA, üzerindeki multispektral kamera ile arazinin görünümünü inceliyor ve bir toprak haritası çıkartıyor. 100 hektarlık alanı 30 dakikada fotoğraflıyor. Toprağın yapısını analiz ediyor, klorofobil haritası oluşturuyor, bitki sağlığını inceliyor ve yabani ot tespiti yapıyor. Sulama konusunda sıkıntı olup olmadığını kontrol ediyor. Yapılan analizler sonrasında üreticinin topraktan en verimli şekilde faydalanması sağlanıyor.

TİHA sayesinde üreticiler arazinin tamamına hakim olabilecek. Büyük tarlalarda üreticiye çok fazla zaman kazandıracak. TİHA’nın geliştiricilerinden Mehmet Pekin, TİHA'nın tarımsal verimliliği her yıl en az yüzde 10 artıracağını savundu.

Dünyada drone teknolojisinin tarımda kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Özellikle de çok büyük arazilerde toprak analizi, mahsul durumu, mahsulü vahşi hayvanlardan koruma ve sulama yapmak için drone teknolojisinden faydalanılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3972 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
drone, akıllı tarım ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim