Anlık Bildirim

Dünya bu gece fazladan 1 saniyeyi yaşamaya hazırlanıyor

Dünya bu gece fazladan 1 saniyeyi yaşamaya hazırlanıyor
 
Dünyanın Güneş etrafındaki dönme hızı her an bizim hissedemeyeceğimiz ölçüde yavaşlamakta. Ancak bu yavaşlamalar takip edildiğinde kullandığımız saat dilimlerinde ufak değişikliklere yol açıyor. Teknoloji dünyası ise zamanın kaymaması adına 1972 yılından beri belirli aralıklarla fazladan 1 saniye yaşanmasını sağlayarak bu artan zamanı aradan çıkarıyorlar.
En son 2012 yılında benzer bir şekilde fazladan bir saniye saatlere eklenirken buna hazırlıksız yakalanan bazı internet siteleri ve sosyal ağlar bir takım problemlerle karşı karşıya kalmıştı. Hatta bazı havaalanı sistemleri de bu fazla saniyeden nasibini alırken uçak seferleri de bir süre gecikmişti.
Teknoloji devi ise Google fazla saniye için çözümü çok daha önceden başlattı. Bir süredir belirli aralıklarla saate milisaniye boyutunda ekstra eklemeler yapan şirket bu gece son eklemeyi gerçekleştirerek toplamda 1 saniyelik ekleme yapmış olacak. Diğer bazı teknoloji devleri ise tam bir saniyeyi günün sonuna ekleyerek problemi çözmeyi amaçlıyor. Bu şirketler için bu gece saat 23:59:59'dan sonra 00:00'ı değil fazladan saniye olan 23:59:60'ı gösterecek. Diğer yandan Linux sistemlerde bir problem yaşanmaması için gerekli hazırlıklar da tamamlanmış durumda. 
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin açıklamasına bakılırsa bu gece artık saniyeler son kez saatlere eklenebilir. Birlik kısa bir süre sonra bu ufak değişimin göz ardı edilmesi için bir oylama başlatacak. Oylama kabul edildiği takdirde ise fazla saniyelerin eklenmesi son bulacak. Ufak bir değişiklik gibi görünse de ekstra bir saniyenin teknolojik sistemleri aksatmasının yanında ABD borsasına da yaklaşık 4.5 Milyon dolarlık bir kayıp yaşatması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4203 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, 30 haziran
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim