Anlık Bildirim

Elon Musk'tan yapay zekanın kontrolü için dev yatırım

Yapay zekanın tehlikeleri konusunda endişelerini sık sık dile getiren Elon Musk, yapay zekanın kontrollü bir şekilde geliştirilmesi için OpenAI'ı kurduklarını açıkladı.
 Teknoloji dünyasının en önemli dehaları arasında yer alan, Tesla Motors ve Space X kurucusu Elon Musk, yapay zekanın doğurabileceği sorunlar ile ilgili endişelerini sık sık gündeme getiriyor. Daha önce yaptığı açıklamalarla kontrolsüz yapay zekanın tehlikelerine dikkat çeken Musk, bu konuda önemli adımlar atmaya başladı.
 Teknoloji dünyasından önemli isimlerin desteğini alan Elon Musk, bugün yayınladığı açıklamayla, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan OpenAI'ın kurulduğunu duyurdu. Musk ve Y Combinator başkanı Sam Altman öncülüğünde kurulan OpenAI, yapay zekanın kontrollü ve sorumluluk sahibi bir şekilde geliştirilmesini sağlayacak.
Musk, bugün yayınladığı açıklamada, bu yeni kuruluşla amaçlarının yapay zekayı tüm insanlık için faydalı olacak şekilde ilerletmek olduğunu belirtti. Musk'a göre OpenAI'ın kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olması, gelir elde etme endişelerini ortadan kaldırıyor ve yapay zeka geliştirirken ihtiyatlı davranmayı mümkün hale getiriyor.
OpenAI, teknoloji dünyasından birçok önemli ismin desteğini arkasına almış durumda. Amazon ve Infosys gibi dev firmaların yanı sıra PayPal kurucusu Peter Thiel gibi ünlü isimlerden de destek alan kuruluş, şimdiden 1 milyar dolar toplamayı başarmış durumda.
Makine eğitim uzmanı ve Google araştırmacısı Ilya Sutskever öncülüğündeki OpenAI ekibi tarafından geliştirilen yeni teknolojiler ve patentler, halka açık olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3625 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, Yapay Zeka ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim