Anlık Bildirim

Evrakta sahteciliği Microsoft'un yazı fontları çözdü

İflas eden bir telekom şirketinin yöneticisi alacaklılarına 5.6 milyon dolar ödememek için mahkemeye sahte evrak sundu. Ancak hesaba katmadığı çok önemli bir detay yüzünden yakayı ele verdi.
Dolandırıcılık ve sahtecilik, ne yazık ki yıllar geçtikçe daha da karmaşık bir hal aldı. Önceki hatalardan çıkarılan dersler ve daha iyi kopyalama teknolojileri sayesinde artık orijinalinden ayırt edilemeyecek kadar gerçekçi sahte belgeler hazırlanabiliyor. Ancak bu yazdıklarımız Gerald McGoey adlı bir telekom yöneticisi için geçerli değil. Zira kendisinin evrakta sahtecilik girişimi Microsoft'un yazı fontları sayesinde açığa çıktı.
McGoey, iflas bayrağını çeken Look Communications adlı şirketin CEO'su olarak görev yapıyordu. Alacaklılarına 5.6 milyon dolar ödemesine hükmedilen yönetici itirazda bulunarak mal varlıklarının kendisine ait olmadığını, aslında karısına ve çocuklarına ait olduğunu iddia etti. Bunu kanıtlamak için de mahkemeye mal varlıklarının gerçekten karısına ve çocuklarına ait olduğunu gösteren iki imzalı belge sundu.

Fontlar 2007 yılında kullanıma sunuldu

Ancak McGoey'in hesaba katmadığı birşey vardı. Mahkemeye delil olarak sunulan 1995 tarihli ilk evrakta Cambria adlı font kullanılmıştı. 2004'e dayanan diğer evraktaki yazıların ise Calibri fontu ile yazıldığı tespit edildi.
Cambria 2004 yılında, Calibri ise 2002-2004 arasında tasarlanmıştı ancak her iki yazı tipi de Windows Vista ve Office 2007 ile birlikte kullanıma sunulduğundan 2007 yılından önce herhangi bir resmi evrakta kullanılmaları mümkün değildi. Bu küçük ama önemli detay sayesinde çok büyük kriminal incelemeler yapılmasına gerek kalmadan evrakların sahte olduğu kolayca anlaşıldı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7255 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, font ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim