Anlık Bildirim

EyeGo isimli adaptör ile akıllı telefonlar üzerinden "sağlık amaçlı" göz taraması yapılabiliyor

Göz sağlığı için düzenli taramaların yapılması büyük önem taşıyor. Ancak bu taramalar için gereken cihazların oldukça pahalı ve büyük olması, özellikle büyük şehirlerden uzak noktalara erişimi ciddi orandan zorlayabiliyor. Bu sorunu çözmek için yola çıkan Stanford Üniversitesi Oftalmoloji (Görme yolları hastalıkları ve cerrahisiyle ilgili) bilim dalı araştırmacıları Dr. Robert Chang ve Dr. David Myung, akıllı telefonlar üzerine takılabilecek özel aparat ile mobil bir çözüm ortaya koyuyorlar.
Günümüzde satılan akıllı telefonlar üzerine takılabilir şekilde geliştirilen adaptör sistemi EyeGo, yakınlaştırma özelliğine sahip (Makro) özel optikleri ile gözün ön ve arka bölümünün yüksek çözünürlüklü fotoğrafını çekebiliyor. Stanford Üniversitesine göre Instagram'da fotoğraf çekmek kadar kolay şekilde yürüyen bu süreç, akıllı telefonların gelişmiş paylaşma özellikleri sayesinde de doktorların hastaların yanına gitmeden göz bozukluğu hakkında teşhis koyabilmesinin önünü açıyor ve özellikle bu açıdan çok büyük bir potansiyel ortaya çıkıyor. Üç boyutlu yazıcı teknolojisinin de yarıdımıyla 90$'a üretilebildiği belirtilen EyeGo adaptörünün, seri üretime geçildiği zaman daha da ucuza satılabileceği söyleniyor.
EyeGo adaptör sisteminin Stanford Emergency departmanı kapsamında testlerine devam ediliyor ve geçilen dönemde alınan yatırımlar doğrultusunda kısa zaman içerisinde ticari olarak satılabileceği tahmin edilebiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim