Anlık Bildirim

Garmin'den dünyanın ilk bisiklet radarı: Varia

Garmin'den dünyanın ilk bisiklet radarı: Varia
 
En sağlıklı ulaşım araçları arasında yer alan bisikletler, bildiğiniz üzere aktif şehir hayatı ve trafiği içerisinde birçok güvenlik sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Yapılan araştırmalara göre Amerika'da gerçekleşen ölümlü bisiklet kazalarının %40'ı arkadan çarpmalar nedeniyle meydana geliyor ve bu önemli soruna Garmin dünyanın ilk bisiklet radarı Varia ile çözüm bulmayı hedefliyor.
Bisikletler yapısı itibariyle arka görüşün kısıtlı olduğu ulaşım araçları arasında yer alıyor. Garmin'in ürünü ise bu kısıtlı görüşü "radar" temelinde ortadan kaldırıyor. Firmanın Garmin Edge 1000 ünitesiyle ya da bağımsız olarak çalışma gösteren Varia, direkt olarak sele altına konumlandırılıyor ve arkadan yaklaşan otomobillerin mesafesi hakkında sürücüye hayati bilgiler veriyor.
Garmin'in açıklamalarına göre yaklaşık 140 metrelik tarama gerçekleştirebilen Varia, yaklaşan bu araçlar hakkında sesli ile görsel bildirimler veriyor ve böylelikle de sürücü duruma göre daha güvenli bölgelere çekilebiliyor ya da yavaşlayabiliyor. Önümüzdeki son bahar aylarında satışa çıkacak olan Garmin Varia, 200$ fiyat etiketine sahip olacak. Tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Garmin'den dünyanın ilk bisiklet radarı: Varia
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim