Anlık Bildirim

Grafen tabanlı ayakkabılar satışa sunuluyor

Manchester Üniversitesi'ndeki araştırmacılar ve İngiliz spor giyim markası inov-8 tarafından geliştirilen ultra dayanıklı grafen tabanlı ayakkabılar önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek.
Grafen tabanlı ayakkabılar satışa sunuluyor
 
Son yıllarda adını sıkça duyar hale geldiğimiz ve bilim dünyası için keşfi, önemli bir kilometre taşı olarak değerlendirilen grafen, oldukça ince ancak bu inceliğine karşın çelikten 200 kat daha güçlü bir madde olarak dikkat çekiyor. Karbon atomlarının iki boyutlu olarak bal peteği görünümünde dizilmesiyle oluşan grafen ile ilgili bugüne kadar pek çok çalışma yapılmış hatta 2010 yılında Rus kökenli bilim insanları Andre Geim ve Konstantin Novoselov grafene yönelik çalışmalarından ötürü Nobel Fizik Ödülü'ne layık görülmüştü. İngiliz spor giyim markası inov-8 ise grafeni günlük hayatta çok daha kullanışlı hale getirmeyi planlıyor.

Dayanıklı ve Esnek 

Manchester Üniversitesi'ndeki araştırmacılar ve inov-8 iş birliğinde geliştirilen dünyanın ilk grafen tabanlı ayakkabısı önümüzdeki yıl satışa sunacak. G-Serisi olarak adlandırılan ayakkabılarda yer alan kauçuk tabana grafen entegre edilmiş ve bu sayede grafen tabanlı ayakkabıların, standart kauçuk tabanlı ayakkabılara kıyasla yüzde 50 daha güçlü, esnek ve aşınmalara karşı dayanıklı olduğu belirtiliyor. G-Serisi ayakkabıların üstün kavrama teknolojisine sahip olduğu ve zorlu zeminlerde kullanılsa bile kullanıcısına uzun kullanım ömrü sunacağı vurgulanıyor.
İlk etapta sadece İngiltere satışa sunulacak olan G-Serisi ayakkabılarla inov-8, profesyonel sporcuları hedefliyor ancak G-Serisi ayakkabıların fiyatı sporculara yönelik üst seviye ayakkabılarla yarışır düzeyde. İnov-8, satışa sunulacak ilk G-Serisi ayakkabıların fiyatını 150 pound(yaklaşık 770 TL) olarak belirlemiş durumda. Tabi fiyata bağlı olarak G-Serisinde ulaşılan satış rakamları bu ayakkabıların diğer Avrupa ülkelerinde de satılmasının önünü açacak ancak bununda ötesinde grafenin belki de ilk kez doğrudan son kullanıcının günlük hayatını etkileyecek bir madde haline gelmesi ilerleyen yıllarda grafen ile daha sık karşılaşabileceğimize işaret ediyor. 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9092 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Grafen, ayakkabı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim