Anlık Bildirim

Güneş enerjisi panelleri alev alan Walmart, Tesla'yı dava etti

ABD'li perakende devi Walmart, yedi mağazasının güneş enerjisi panellerinde çıkan yangınlar gerekçesiyle Tesla'yı mahkemeye verdi. Şirket zararının karşılanmasını istiyor.
Walmart ve Tesla yıllar boyunca temiz enerji girişimlerinde ortak çalışan iki şirket olarak biliniyor. Ancak gelen yeni haberlere göre ABD'li iki dev şirket mahkemelik oluyor. Nedeni ise Tesla'nın Walmart için kurduğu güneş enerjisi panellerinin alev alması.

Walmart'a göre Tesla kusurlu

Tesla, ABD'nin önde gelen perakende zincirlerinden Walmart'ın 240 mağazasına güneş enerjisi panelleri kurmuştu. Walmart'ın açtığı davaya göre, şirketin yedi mağazasındaki güneş panellerinde yangın çıktı ve bu yangınlardan da birinci derecede Tesla şirketi suçlanıyor. Walmart, Tesla'nın ağır ihmaller yaptığını ve endüstri standartlarına uymadığını iddia ederek tüm zararın Tesla tarafından karşılanması talebinde.
Olayın medyaya sızmasının ardından ise Tesla'nın hisselerinde yüzde 1'lik bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. Bunun yanında Walmart, Tesla şirketinden 240 mağazasında bulunan güneş enerjisi panellerini sökmesini istiyor. Geçtiğimiz dönemde Walmart, Tesla'dan 45 adet elektrikli kamyon sipariş etmişti. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında bu anlaşmanın nasıl sonuçlanacağı ise şimdilik merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10177 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, walmart ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim