Anlık Bildirim

HTC kötü gidişatı durdurma yolunda

Mali açıdan zor zamanlar geçiren HTC 2015'in son çeyreğine ilişkin raporunu yayınladı. Şirket zararını azaltmaya devam ediyor ancak hala yeniden kâr etmeye başlamış değil.
HTC kötü gidişatı durdurma yolunda
 
Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC'nin son dönemleri çok iyi geçirdiği söylenemez. One M9 ile birlikte başlayan düşüş sonrasında şirket hala belini doğrultabilmiş değil. Son finansal raporda zarar devam ediyor ancak gidişat iyi yönde diyebiliriz.

2015'in 2. çeyreğinde 252 Milyon Dolar zarar eden şirket 3. çeyrekte bu rakamı 139 Milyon Dolara indirebilmişti. Yılın son çeyreğinde ise zarar 101 Milyon Dolar seviyesine kadar geriledi. Her ne kadar şirket yeniden kâr etmeye başlamasa da gidişatın iyi yönde olduğunu söyleyebiliriz.

One A9 modelinin global pazarda yer almasıyla birlikte 2016 yılının ilk çeyreğinde yükselişin devam etmesi bekliyor. Yıl içerisinde piyasaya çıkacak HTC Vive sanal gerçeklik kaskı da firma için önemli bir gelir kapısı olabilir. Bu ürünlerin yanında yeni tasarım anlayışıyla ve Snapdragon 820 çipsetini kullanacak M10 amiral gemisi de küsen HTC severlerin gönlünü kazanmaya çalışacak.  Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4948 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim