Anlık Bildirim

Havası artık solunamaz hale gelen Çin’in Zhengzhou şehri çareyi dağlarda arıyor

Havası artık solunamaz hale gelen Çin’in Zhengzhou şehri çareyi dağlarda arıyor

Son dönemde teknoloji alanında attığı önemli adımlarla artık kendi Silikon Vadisi'ni kurma yolunda ilerleyen Çin, bununla birlikte ağır bedel de ödemeye başladı. O da hava kirliliği.

Üretimin yoğun olduğu Çin şehirlerinde hava çok az sağlıklı veya tamamen sağlıksız seviyelerine inmiş durumda. Çin'in üretim merkezlerinden birisi olan Zhengzhou'da da artık hava solumak tamamen sağlıksız zira zehirli partiküller içeriyor. Uzmanlar uzun süre dışarıda kalınmaması konusunda vatandaşları uyarıyor.

Artan hava kirliliği nedeniyle Zhengzhou yöneticileri ilginç bir kampanyaya başladı. Şehrin yakınlarında olan Laojunshan milli parkından 20 adet temiz hava dolu torba getiriliyor ve vatandaşlara dağıtılıyor. Genelde yaşlılardan oluşan gruplar sıraya giriyor ve ilk yirmi şanslı kişi temiz havayı içine çekebiliyor.

Aslında kampanyanın amacı şehirdeki insanları dağlara çekebilmek ve bu sayede bir turizm akımı başlatmak. Şehir olarak hava kirliliğine kısa vadede bir çözüm bulunamayacağı için şimdilik insanların bu tarz kaçamaklar ile temiz havadan faydalanabileceği düşünülüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1075 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, china
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim