Anlık Bildirim

Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü’nden 400 km/s hızla geçti

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Gebze - İzmir Otoyolu Projesi dahilinde bugün hizmete açılacak Osmangazi Köprüsü'nde saatte tam 400 kilometre hıza ulaşmayı başardı.
Bir süredir test sürüşleri gerçekleştiren ve bu hafta içerisinde maksimum 350 km/s hıza çıkmayı başaran Sofuoğlu, bugünkü asıl sürüşünde Kawasaki Ninja H2R motorsikletiyle hedeflediği hıza ulaşmayı başardı.
Açıklamasında rekor için doğru hava koşullarını beklediğini belirten milli sporcu bu yüzden sabah 05:00’i seçtiğini söyledi. Köprüde saatte 400 kilometre hızın üzerine çıkılabileceğini düşünmediğini ifade eden Kenan Sofuoğlu ayrıca Kawasaki H2R ile en yüksek hıza ulaşan kişi oldu.
Toplam uzunluğu 2682 metre olan Osman Gazi Köprüsü'nün orta açıklığı 1550 metre uzunluğunda. Köprü dünyanın en uzun dördüncü orta açıklığa sahip köprüsü. Ayrıca 16,75 lira ile dünyada kilometre başına geçiş ücretinin en pahalı olduğu köprü konumunda. İkinci köprü İngiltere'deki Severn Köprüsü (16 lira), üçüncü ise Japonya'daki Akaish Kaikho (12,60 lira) Köprüsü'dür.
Kenan Sofuoğlu’nun 30 saniyede geçtiği Osmangazi Köprüsü’nde 400 kilometreye ulaştığı videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16542 kez okundu.
36 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hız, kenan sofuoğlu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim