Anlık Bildirim

Kuzey Kore Uydusu kontrolden çıkarak dünyaya düştü

Kuzey Kore geçtiğimiz hafta ilk kez uydu taşıyan roketini uzaya fırlatarak önemli bir başarı elde etmişti. Kısa bir süre önce problem yaşayan uydu atmosferde kontrolden çıkarak yandı.
Geçtiğimiz hafta dünya gündeminde konuşulan önemli konulardan birisi de Kuzey Kore'nin uzaya fırlattığı uydu roketiydi. Kuzey Kore her ne kadar fırlatılan roketin uydu taşıdığını iddia etse de ABD bu fırlatma denemelerinin uzun menzilli roketler için test olduğunu savundu. Nükleer çalışmalar da yaptığı bilinen Kuzey Kore'nin uzaya uydu fırlatması ise aynı zamanda ABD'yi vurabilecek roketler geliştirebileceğini de gösteriyor.

İddiaları bir kenara bırakırsak fırlatılan roket ile ilgili de önemli bir gelişme yaşandı. Kwangmyongsong-4 (Parlayan Yıldız-4) adındaki uydu yörüngeye oturduktan bir süre sonra kontrolden çıkarak patladı. Uydunun parçaları tekrar dünyaya düşerken kazanın sebebi henüz bilinmiyor.
Son dönemlerde uzun menzilli roket ve uzay konularına fazlaca yoğunlaşan Kuzey Kore'nin casus uydular fırlatmasından da şüpheleniliyor. ABD Strateji Komutanlığı ise Kuzey Kore uzaya roket fırlatır fırlatmaz basın bildirisi ile durumu kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Bu davranış da ABD'nin durumu sıkı takip ettiğinin göstergesi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4942 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kuzey kore, roket ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim