Anlık Bildirim

Madagaskar yakınlarında bulunan uçak parçası geçen yıl kaybolan MH370'ye ait olabilir

Madagaskar yakınlarında bulunan uçak parçası geçen yıl kaybolan MH370'ye ait olabilir
 
Geçtiğimiz yılın başlarında Kuala Lumpur'dan Pekin'e gitmek için havalanan ve Hint okyanusu üzerinde sırra kadem basan MH370 uçağına ne olduğu hala çözülmüş değil. Malezya havayollarına ait uçak içerisindeki 239 yolcusu ile birlikte kayıplara karışırken aradan geçen uzun sürenin ardından bu konuda ilginç bir gelişme yaşandı.
Kısa bir süre önce Fransa'ya bağlı Réunion adası yakınlarında ortaya çıkan uçak parçası yaklaşık 2 metre büyüklüğünde ve kanat kısmıyla gövde arasındaki bir bağlantı bölgesine ait. Parça üzerinde herhangi bir yanık ve darbe izi de görülmüyor. Malezya hükumeti ise bu gelişmenin ardından adaya araştırma ekibi yollamış durumda.
Uzmanlar ortaya çıkan uçak parçası ile ilgili uçakların üzerindeki her parçanın seri numarası olduğunu belirtiyor. Yaklaşık 2 gün sürmesi beklenen araştırma sonucunda ise yapılan karşılaştırmalar parçanın net olarak hangi uçağa ait olduğunu gösterecek. Parçanın 1996 yılında düşen Etiyopya havayollarına ait uçağa veya 1987 yılında düşen Güney Afrika havayollarına ait uçağa ait olma şansı da bulunuyor.
Aşağıda verilen haritaya baktığımızda enkazın uçuşun ve arama yapılan bölgenin batısında uzak bir bölgede bulunduğu görülüyor. Ancak kazanın üzerinden 1 yılı aşkın bir sürenin geçmesiyle okyanus akıntıları enkazı bu bölgeye taşımış olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim